Završen IX Balkan Art Fashion Event

bafe2

Nagrađeni mladi modni dizajneri

Događaj kojim se zatvorio deveti Balkan Art Fashion Event (BAFE) organizovan je u petak u Zepter hotelu i ovom prilikom su dodeljene nagrade najboljim mladim modnim dizajnerima. Nagradu za najbolju žensku kolekciju su ponele Jelena i Dragana iz Ugrčić design. Rade u Beogradu u modnom studiju Dressing. Njihovu kolekciju čine elegantne kreacije pretežno crnog kolorita.

Đorđe Baščarević je nagrađen za najbolju mušku kolekciju. Njegovi dizajni su bazirani na „ready to wear” modi sa elementima visoke mode. Pažnja koju posvećuje detaljima i eksperimentisanje u krojevima sa elementima srpskog nasleđa su osnove njegove estetike.

Najbolja „Zipp It” kreacija, koja je nastala uz pomoć patent zatvarača firme Zipplast, prema broju „lajkova” na Facebook profilu Balkan Art Fashion Eventa je kreacija Julije Francišković, koja je nagrađena besplatnim učešćem na narednom BAFE-u. Julija Francišković je svoju prvu kolekciju prikazala prošle godine na međunarodnom festivalu dizajna u Zagrebu. Pored svojih kolekcija, Julija je takođe započela i saradnju sa kulturnim centrom Travno iz Zagreba sa kojima radi na restauraciji narodnih nošnji istočne Slavonije.

Drugo mesto je zauzela kreacija dizajnerke Senke Đorđević, kojoj je pripala nagrada besplatno pohađanje Poslovne škole za PR. Senka Đorđević se bavi kostimografijom, trenutno za projekte Narodnog pozorišta „Jovan Sterija Popović” u Vršcu. Bila je jedan od finalista na Beogradskom Fashion Week-u ove godine na konkursu „B Future”. Ima iza sebe već četiri samostalne izložbe.

Treća nagrada, poseban paket Zipplast-a, uručena je Mariji Kostovski. Marija Kostovski živi i radi u Beogradu i započela je sa projektom Atelier Mia Kostov ovog septembra. Interesantno je da je njen muž zapravo sanjao haljinu na rasklapanje, koju je Marija sprovela u delo i osvojila nagradu.

Odato je i priznanje manekenkama, i to Maji Medenici i Jeleni Grujić.

„Čestitam svima i hvala vam što ste ulepšali ovo izdanje BAFE-a. Najavio bih deseti jubilarni BAFE, koji će se sastojati od čak sedam dana revija. Biće novih internacionalnih saradnji, 60 revija, biće organizovana razna predavanja, radionice, izložbe i market. Nadam se da ćemo se opet videti krajem maja 2017. godine”, izjavio je direktor i osnivač BAFE-a, Luka Opačić.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.