Zatvoren je sedmi Bašta Fest!

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma koji se već sedmu godinu održava u Bajinoj Bašti. Uglavom se održava prvog vikenda u julu i traje 4 dana, a ove godine se nakon više pomerenih termina održao 10-13. septembra. Bašta Fest od osnivanja ima vrlo značajnu ulogu u promovisanju kako lepote regije, tako i mladih domaćih i stranih autora. Sve projekcije na Bašta Festu su besplatne, a veći deo filmskog programa održava se na otvorenom, u noćnim časovima.


Fokus revijalnog filmskog programa 7. Bašta Festa bio je na domaće i regionalne autore, koji su do sada bili deo festivala. Publika je imala priliku da vidi kratke i debitantske dugometražne filmove Ognjena Glavonića, Marka Đorđevića, Milene Grujić, Stefana Maleševića, Nermina Hamzagića, Maše Nešković i Ene Sendijarević. Nakon projekcija, ekipe filmova su se predstavljale i vodile razgovore sa publikom.

Festival je zatvorio glumac Filip Đurić, čiji su filmovi “Ujed pčele u Velikim pčelicama” i “Moj jutarnji smeh” prikazani prvo veče festivala. Ove godine celokupan filmski program održao se na open-airu ”Borići”. Muzički program nije održan, jer su organizatori smatrali da to nije prilika u kojoj bi mogle da se ispoštuju sve epidemiološke mere.


Direktor festivala Jovan Jelisavčić izjavio je da je veliki uspeh što je festival ipak održan u ovom teškom periodu u kom se nalazimo. Glumac Filip Đurić podelio je sa publikom da se na Bašta Festu oseća najbolje od svih festivala na kojima je bio i da smatra da uz adekvatnu podršku ovaj festival može da zauzme visoku poziciju na evropskoj festivalskoj mapi.

FOTO: Milena Arsenić

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

EVROPSKI FUDBAL U ADA MALL-u

Tokom velikih sportskih takmičenja kada muškarci kao omađijani ostanu prikovani uz svoje TV ekrane, žene pronalaze zabavu za sebe. Ukoliko vam ovo teško pada jer

LETO NA HAVAIANAS NAČIN

Najpopularnije japanke na svetu Havaianas govore “leto” bolje od bilo kog drugog modela obuće. Sunce, osećaj slobode i šarene japanke s lakoćom nas uvode u