Nedavno ste imali izložbu u Kulturnom centru Pančeva. Kojim povodom?
Imao sam izložbu na već pomenutom mestu, a povod je bio prvih deset godina bavljenja u struci. Naravno uključujući i školovanje. Ideja je bila da nekako zaokružim taj period i predstavim mojim sugradjanima i prijateljima moje projekte ,ideje i moja razmišljanja kada je u pitanju industrijski dizajn.

Kako izgleda vaš radni dan?
Trudim se da svaki moj radni dan bude drugačiji. Pokušavam da maksimalno uživam u svom poslu i budem što produktivniji. Nekada bude više klasičnog crtanja nekada više modelovolanja u 3D softverima, a veliki deo vremena provedem razmisljajući o samom dizajnu i njegovim funkcijama i izgledu. Za neke projekte često radim i makete ili prototipove,pa se desi da veliki deo vremena provedem i u radionici, bilo da radim sam ili sa nekim inženjerom.

Gde pronalazite inspiraciju za proizvode koje dizajnirate?
Inspiracija je svuda oko nas. Često mi se desi da u nekim stvarima koje su totalno nepovezane sa onim što radim pronadjem inspiraciju. Danas dizajneri uglavnom traže inspiraciju u prirodi za šta se i ja najčesće odlučujem. Volim da koristim često biomorfne forme koje najčešće koristim u dizajnu automobila. Dosta puta sam inspiraciju pronalazio u biljkama i morskim plodovima, ali i u čovekovom telu i muskulaturi. Sa druge strane smatram da je geometrija jako bitan faktor za dizajn, jer su upravo strogi geometrijski oblici često glavne karakteristike najpopularnijih dizajnerskih rešenja svih vremena.

Pored industrijskog dizajna, uspesno se bavite i modelingom. Kako ste se nasli u modnom svetu i kakvi su vam dalji planovi?
Modelinng je posao kojim se bavim takodje. Nakon par preporuka otišao sam na kasting posle kojeg je moja karijera neočekivano brzo uznapredovala. Predstavljao sam Srbiju na Best model of the world takmičenju u Istanbulu, a nakon toga radio sam puno kampanja i editorijala u našoj zemlji. Radio sam takodje i u Aziji tačnije u Indiji i to je bilo jedno neverovatno iskustvo posle kojeg ću se sigurno nekada vratiti ponovo, ili možda posetiti neku drugu državu. Upoznao sam veliki broj uspešnih i poznatih ličnosti kao što su režiseri, glumci, DJ-evi i to je nešto što ovaj posao čini dragocenim.

Gde možemo više da se informišemo o vašem radu?
Trenutno radim kao freelancer, a što se tiče samih radova, većinu možete videti na Mircevskidesign Instagram i Facebook profilu.

[Best_Wordpress_Gallery id=”139″ gal_title=”vladan_mircevski”]