Connect
To Top

VIP koktel i dodela Grand Slam nagrade, Jugoslovenska kinoteka

GRAND SLAM kreativnosti u Jugoslovenskoj kinoteci.

Profesionalci iz sveta oglašvanja i vip ličnosti na jednom mestu.

Mts Noć Reklamoždera i Institut za istoriju oglašavanja, u saradnji sa IAA su sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci dodelili Grand Slam nagrade za neponovljiv doprinos razvoju kulture i industrije oglašavanja autorima koji su svojom kreativnošću podizali standard oglašavanja u klasičnim medijima: štampi, radiju i televiziji.

Kako nam je rekao direktor Kinoteke, gospodin Zelenović, ovom izuzetno kretivnom večeri, najavljena je i sardnja između “Jean Marie Boursicot” reklamoteke i naše Kinoteke, koja u svojoj bogatoj riznici filmova, čuva i neke retke reklame.

Žan Mari (Jean Marie) je istakao kako je u svom 35. godišnjem radu sarađivao sa predstavnicima kinoteka iz raznih zemalja i upoznao privatne kolekcionare reklama, ali da je ovo prva Kinoteka s kojom oficijelno priča o poslovnoj saradnji, jer veoma ceni predan i profesionalan pristup čuvanju filmova.

Posebno radosnu vest Žan Mari saopštio je direktoru TOB-a, gospodinu Miodragu Popoviću a to je informacija da je reklama o Beogradu ove godine ušla u selekciju programa “La Nuit des Publivores”/ “Noć Reklamoždera” i da je tako proputovala ceo svet. Gospodin Popović se vidno obradovao toj lepoj vesti i naglasio da su Beograđani najbolja reklama Beograda.

Koliko je kreativnost važna u komunikaciji, istakla je gospođa Natalija Jegdić izvršni direktor direkcije za privatne korisnike Telekom Srbija ispred Grand Slam večeri i manifestacije Noći Reklamoždera.

Takođe je istakla da je reklama poseban vid umetnosti koji doprinosi razvoju lokalnog i kreativnog stvaralaštva koje oni kao kompanija prepoznaju i podržavaju.

Prestižna priznanja su dobili:

Za print – Slavimir Stojanović, rođen 1969. u Beogradu. O radu Slavimira Stojanovića pisali su najznačajniji internacionalni časopisi dizajna i advertajzinga, kao što su Grapihs, Print, Communication Arts, Web Desing Magazine, CMZK i mnogi drugi. Njegov rad je uvršten u “Taschen”-ovu publikaciju Contemporary Graphic Design, među 100 najboljih dizajnera današnjice u svetu. U izdanju izdavačke kuće “Rockport” uvršten je među “New Masters of Poster Desing”. Ponosni je vlasnik projekata koji su nagrađeni sa preko 300 međunarodnih nagrada i priznanja. Njegovi radovi nalaze se u kolekcijama Centra “Žorž Pomidu” (Centre Georges Pompidou) u Parizu, Muzeja umetnosti i reklame (Museum of Art and Аdvertising) u Hamburgu i Muzeju plakata (Poster Museum) u Varšavi. Učestvovao je na brojnim grupnim izložbama i festivalima advertajzinga, dizajna i brendinga. Živi i radi u Beogradu.

Za radio reklamu – Dragoljub Mićko Ljubičić, rođen 1962. godine u Beogradu. Od 1983. godine počeo s radom na radiju, prvo kao glumac, a kasnije i kao koscenarista “Indeksovog radio pozorišta”, i „Indexovog pozorišta“ sve do izlaska iz ekipe 2003. Tokom tog perioda se sve više bavio scenskim, televizijskim i filmskim radom, kao i pisanjem i muzikom. Od 1984. počinje sve aktivnije da se bavi oglašavanjem, dajući glas za reklame u okviru EKO programa Radio televizije Beograd, kao i u okviru emisije „1, 2, 202“. Od 1985. postaje jedan od osnivača marketinške agencije „Tim talenata“, gde i danas obavlja poslove direktora, kreativnog direktora i eksploatatora svojih i tuđih talenata. U periodu od 30 godina, zajedno sa kolegama i partnerima u agenciji, odgovoran je i za nastanak preko 3500 radio reklama, kao i brojnih TV kampanja.

Za TV reklamu – Jaka Judnič iz Ljubljane, u čije ime je nagradu primio Bor Štiglic, glumac koga je angažovao u njegovim reklamama.

Jaka Judnič je rođen 1942. Po završetku Likovne akademije u Ljubljani (katedra slikarstvo) 1965. započinje profesionalni rad u ljubljanskoj TV i filmskoj produkciji “Viba film”, kao crtač i režiser crtanih filmova. 1971. se zaposlio u novinskoj kući Delo kao grafički dizajner. Jedan od osnivača agencije Studio Marketing Del (od 1973), gde je bio angažovan kao režiser i umetnički vođa filmske produkcije.1989. osniva Montes, sopstvenu agenciju za marketing, film i video. Nagrade: na festivalima JFTK Portorož, Venecija, Kan, Beograd – Festival kratkog i dokumentarnog filma, New York, Berlin – festival turističkog filma, Moskva, Portorož – Zlati boben, SOF- Slovenski oglaševalski festival .

Na predlog Vlade Čeha, sva trojica laureata su postali i prvi stanovnici  Legendarijum-a virtuelnog muzeja legendi koje su svojom kreativnošću obeležile vreme u kome su stvarale, inspirišući i savetujući buduće generacije profesionalaca u kreativnoj industriji u regiji u kojoj su delovali i delujuju, s obzirom da ova delatnost poznaje samo tržišne, a ne političke granice.

Prvi počasni gost Legendarijuma postao je gospodin Žan Mari Bursiko sa specijalnim programom arhivskih reklama, od kojih su neke stare i preko 100 godina.

Uz mnogobrojna priznata imena iz sveta marketinga, ovoj izuzetnoj večeri prisustvovale su i mnoge poznate ličnosti: Vesna Čipčić, Nele Karajlić, Ana Stanić, Duška Jovanić, Niša Saveljić, Lena Bogdanović, Jelena Blečić, Filip Ivanjac, Jelena Ivanović.

I dok čekamo to jedinsveno veče, podržimo domaću kreativnost! Glasate za najpopularniju domaću reklamu. www.nocreklamozdera.com. Proglašenje pobednika biće  28. novembra u Sava Centru, na otvaranju mts Noći Reklamoždera 2015.

KARTE za ovu jedinstvenu NOĆ, mix svetskih reklama, muzike i vedre atmosfere su u prodaji na Blagajni Sava Centra i prodajnim mestima Eventim-a, kao i online prodaja www.eventim.rs .

Cena ulaznica:

U pretprodaji – 600 rsd do 20. novembra.

Od 21. do 28. novembra u prodaji – 800 rsd.

Prijatelji manifestacije kompanije: mts, Samsung, Uniqa, Sensation, Black ‘n’ Easy, Frikom i hotel Zepter.

mts Noć Reklamoždera. Noć na koju se čeka godinu dana. Noć koja se pamti. Beogradska Noć.

[Best_Wordpress_Gallery id=”30″ gal_title=”VIP KOKTEL NOC REKLAMOZDERA”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in News42

more posts