Violončelista, Nemanja Stanković, predstavlja novi album: ‘’TRAGOVI’’ ( Nova srpska muzika za violončelo)

Violončelista, Nemanja Stanković, objavio je novi album simbolično nazvan „Tragovi“, u izdanju izdavačke kuće Metropolis Music.
Album sadrži osam novih kompozicija čiji su autori neki od najeminentnijih srpskih kompozitora savremene umetničke muzike. U želji da dâ svojevrstan doprinos srpskoj literaturi za violončelo, Nemanja Stanković je okupio istaknute i cenjene domaće kompozitore, koji su napisali sjajne kompozicije, upravo za ovaj instrument, a koje je Nemanja odsvirao na svom albumu ‘’Tragovi’’ (Nova srpska muzika za violončelo), koji predstavlja upravo značajan zapis nove srpske muzike za violončelo.

Kompozitorski tim na ovom albumu čini osam autora,( od kojih je čak šest dama): Dragana Jovanović, Anja Đorđević, Nataša Bogojević, Irena Popović, Ivana Stefanović, Milica Ilić, Ognjen Bogdanović i Igor Andrić.

‘’Ideja je nastala iz moje potrebe kao umetnika da kroz zvuk violončela ostavim trag, kao svedočanstvo sadašnjeg vremena u kome živimo i stvaramo’’ – kaže Nemanja.


Poseban kuriozitet na albumu predstavljaju dua – kompozicije u kojima su se Stankoviću, kao gošće, pridružile naše cenjene umetnice, pijanistkinja Maja Mihić, violinistkinja Tijana Milošević, kao i violončelistkinja Sandra Belić.
Album je u dostupan od 25. decembra 2020. na svim većim digitalnim platformama, kao i na CD-u, koji možete nabaviti u muzičkoj prodavnici ‘’Metropolis’’, u Makedonskoj 21, u Beogradu i na online shop-u www.metropolismusic.rs/shop

Spotify: Nemanja Stanković -Spotify
Deezer: Nemanja Stanković – Deezer
Youtube: Nemanja Stanković YouTube

www.nemanjastankovic.rs

FOTO: Miša Obradović

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.