Connect
To Top

Upoznajte dizajnerski duo – Morf

Morfov nakit je materijalizacija ljubavi prema brutalističkoj,  minimalističkoj i utilitarističkoj estetici, direktno nadahnuta  monolitnom betonskom arhitekturom našeg neposrednog okruženja. Nakit odražava viziju nove vrste estetike rođene između fragmenata modernističkog post-komunističkog pejzaža.

Klik na sliku za online kupovinu

Morf su Nina Lazić i Nemanja Vuksan, dizajneri iz Beograda. Projekat  se rodio kao spoj dugogodišnjeg druženja i deljenja ljubavi prema istoj estetici i idejama. Nakit od betona je medijum kroz koji smo
spojili različite oblasti u kojima smo vešti, uključujući industrijski dizajn, modu, grafički dizajn i marketing. S obzirom da nismo juveliri po profesiji, već industrijski dizajneri i upravo tako smo i pristupili izradi nakita – kroz prizmu industrijskog dizajna.

Klik na sliku za online kupovinu

Zajedno smo odrastali u post-jugoslovenskoj državi koja je i dalje imala tragove prošlog društva koje je oblikovalo naš život. Naše detinjstvo je ispunjeno ostacima ove kulture i utilitarističke  arhitekture koja nas danas inspiriše. Naše škole, blokovi, dvorane, stadioni, sve do skoro zanemarene “ružne“ zgrade. Shvatili smo da su ove gomile betona na koje smo navikli da viđamo svakodnevno zapanjujući i veoma potcenjen stil jedne arhitekture, kao i manifestacija utopijske vizije same po sebi.

Klik na sliku za online kupovinu

Ono što je počelo da nas zanima je šta danas nama znači ovaj  identitet i kako možemo to da pretočimo u modernu ideju relevantnu  današnjem vremenu. Iako je ekonomija globalna, osećaj pripadnosti i identiteta je i dalje relevantan kao nešto što ljudima kao socijalnim bićima daje komfor i podsticaj u kulturnom i kreativnom smislu. Iz tog razloga smo odlučili da iskoristimo naš lični kulturni identitet u formiranju naše nove vizije estetike kroz izradu nekonvencionalnih modnih detalja.

Shop the look

Morf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Fashion42

more posts