Upoznajte bezvremensku Margot

Dizajner i osnivač Call me Margot,  Aleksandra Šarović Atanasovska, otkrila nam je kako je nastalo ime brenda, šta joj klompe znače i kako izgleda proces proizvodnje.

FM42: Sandra, kako su klompe postale tvoj predmet interesovanja?
Od malih nogu imala sam poseban odnos sa cipelama. Kada se iz ove perspektive okrenem unazad, vidim da se taj odnos menjao kako sam emotivno sazrevala tokom vremena. Od šljokica sa samo pet godina do jednostavnih i strogih linija sa tridesetak godina. Kakva progresija. No potreba za jednostavnošću ne znači neminovno i ozbiljnost duha, koja se možda podrazumeva u tim godinama, već defokusiranje od modnih asesoara na račun ličnih karakternih obeležja i simbola.

Za mene, klompe su tip obuće koje bez ikakve pretencioznosti dopounjuju individualnost osobe, izražavajući snažan karakter. Jednostavne su, sadrže tradicionalni duh ali ipak provejava savremena i  sofisticirana nota. Poštuju individualnost, u dodiru su sa prirodom i stavljaju akcenat na pravilan fizički stav tela. Drvo je materijal koji ne guši, daje slobodu i prirodnu podršku stopalima. Jednostavno, osećaj u anatomskim klompama koje su ujedno i modni dodatak  je drugačiji od svega na šta smo navikli.

FM42: Kako je nastalo ime brenda Call Me Margot?
Da li uspostavljate kontakt očima ili obućom? Nesvesno, pokušavamo da “pročitamo” ljude koje srećemo i putem neverbalnih simbola, a najčešće je reč o cipelama. U velikoj meri naši izbori razotkrivaju lične vrednosti i uverenja koji kao i mi sami prolaze kroz različite životne etape. Verujući da smo svi jedan kontinuirani “work in progress” i da imamo šansu da se odnovo medjusobno upoznajemo, rešila sam da naziv brenda bude simbol predstavljanja jedne nove dimenzije samih nas. Način da kažemo da je sasvim prirodno menjati se i evoluirati.

FM42: Kako izgleda proces izrade? Koje materijale najviše koristiš?
Call me Margot, predstavlja put jednog proizvoda od inicijalnog crteža u glavi do poslednjeg zakucanog eksera u drvetu. Klompe su dizajnirane, obradjene i proizvedene u Srbiji. Izradjuju se potpuno ručno primenjujući elemente artizanstva. Nebrojeno sati provodim u radionici koja svedoči kako se jedan komad drveta transformiše u bezvremensku stilsku obuću. Materijali koje se koriste su prirodni. U pitanju su drvo i italijanska koža. Osim načela dizajna, proizvod prati i načela održivosti, jer materijali se lako recikliraju a prozvodnja je u malim količinama kako se ne bi gomilale zalihe. Proizvod je spor i autentičan po definiciji, sto znači duže vreme za izradu i duži životni vek.

FM42: Gde možemo da saznamo više o brendu?
Call me Margot je dostupan za informacije i online porudžbine na web stranici callme-margot.com. Priča o brendu koji je novi na tržištu već izaziva interesovanje za prodaju klompi u par concept radnji u Beograda ali i van Srbije. Takođe, uvek se možemo družiti na socijalnim mrežama, prvenstveno na Instagramu: @call.me.margot

FM42:Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Autentičnost ispred trendova.

 

Direktor fotografije: @marcellazanki

Fotografija: @uvek_prisutan

Modeli: @marinadjordjevic_   teodoriske