Connect
To Top

„Umetnost je položila ispit“

Izložba „Umetnos na Ispitu“ organizovana u subotu u Studenstkom Kulturnom Centru, je za posetioce bila otvorena od 14h, a zatvorena nakon likovnih radionica u 20h. U okviru izložbe predstavljene su fotografije učesnika Foto Konkursa koji je portal Iserbia prošlog leta organizovao.

Nakon 15h izložbu je otvorila direktorka portala Iserbia Marija Mitrovanov rekavši kako je omladina u Srbiji veoma kvalitetna i ima šta da nam pruži. Potom je nastupio hor Kralj Petar I i svojim nastupom oduševio prisutne izvodeći numere „Devojko Mala“, „Con te Partiro“ i „Serenada Beogradu“.

Nakon toga su pobednicima Foto Konkursa uručene nagrade, a u 17h je organizovana debata na temu položaj umetnosti u Srbiji u kojoj su učestvovali Marija Jakić, asistentkinja glavne i odgovorne urednice Iserbia portala, i Igor Stefanović, student doktorskih studija filozofije. Potom su oranizovane likovne radionice koju su vodili slikar Nikola Pršendić i Filip Daćevac, jedan od učesnika.

Izložbu mladih umetnika je, na veliko zadovoljstvo organizatora, učesnika i svih prisutnih, posetila i naša poznata glumica Ljuma Penov, i evo šta je ona tom prilikom izjavila: „Mnogo mi je drago sto sam bila na izlozbi Umetnost na ispitu. Uvek se trudim da pruzim podrsku umetnicima, a pogotovo jos neafirmisanim umetnicima, koji imaju i zelju i volju, i talenat naravno. Ova manifestacija koju je iSerbia organizovala je, po mom misljenju jako lep gest, zapravo pokazatelj kako je umetnost velika. Vladala je izuzetno lepa atmosfera, spoj svih tih divnih energija nas mladih koji smo se tamo nasli je nešto što je trebalo doživeti i podržati, uvek.”

Na pitanje čiji joj se radovi najviše dopadaju, ona je odgovorila: “Svaki autor je dao puno toga posebnog, ali posebno izdvajam Marijanu Knežev koja se na ovoj izložbi pojavila sa svojim raznobojnim kolažima, što retko ko radi, i razveselila i ušarenila svojim delima ovaj divan dogadjaj iSerbie) Radujem se svakoj novoj manifestaciji iSerbie, jer ovo je divan nacin da se umetnost siri i deli sa drugima.

[Best_Wordpress_Gallery id=”89″ gal_title=”iserbia1″]

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in News42

more posts