Posle pauze od nekoliko godina, modna dizajnerka Tamara Radivojević se vraća na modnu scenu novim konceptom. U pitanju su mini “capsule” kolekcije koje će se prikazivati dva do tri puta u toku godine, showroom prezentacijama.

Volume 1 je naziv prve u nizu capsule kolekcija, koju je Tamra prezentovala sinoć u okviru svog showroom-a. Kolekciju čine: plisirana suknja, korset,kargo pantalone, sako, u primarnim bojama, od materijala novih tehnologija.

Kolekcije su koncipirane oko ideje pažljivog oblikovanja ličnog stila. Šta nas pokreće, čemu stremimo, u čemu se osećamo slobodno, samouvereno, šik ,izazovno….

Svaka kolekcija stavlja akcenat na određene odevne predmete, čijim se kombinovanjem stvara smeo, upečatljiv, ležeran, cool lični izraz. To je garderoba za dizajn ”zavisnike”. Ona je uvek relevantna, vanvremenska, primenjiva.

Moj dizajn karakterišu posvećenost izradi, eklektični odabir materijala, ”pomereni” detalji, igranje formom i bojama, kontrasti. Ovim novim konceptom želim da napravim nešto malo drugačiju prezentaciju, gde bi mi fokus bio na damama koje vole moju modu, dakle neki blizak odnos sa klijentom, što je prilika da se posvetim svakom ko dođe ponaosob i da predstavim kolekciju i uputim sve na detalje, način razmišljanja, način izrade, materijale iz kolekcije” – kaže Tamara povodom ovog novog koncepta.

Tamara Radivojević je rođena u Nemačkoj 1976. godine. Diplomirala je modni dizajn 2000. godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa. 

Od samog početka se kroz svoje kolekcije jasno se igrala smelim kontrastima i siluetama. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji s druge, autentični su potpisi Tamarinog rada.

Pored predstavnika medija, Tamarinu prezentaciju ispratili su i brojni ljubitelji mode iz javnog i kulturnog života našeg grada Ashok Murty, glumice Milena Vasić i Matea Milosavljević, zatim Ida Prester,  Svetlana Ninković, Bojana Janković, Nenad Radujević, Marko Ćerketa, Zorana Stojanović, Nadežda Dimitrijević…

Foto: Ana Blažić