Tamara Kusovac i Ivana Martić: izložba „Odlomci vremena”

„Odlomci vremena“
slike i asamblaži
Galerija DivArt
Kosančićev venac 3
3-13. septembra 2020.

Imanuel Kant: „Vreme jedan od oblika naše ‘intuicije’”.

Izložba slika i asamblaža „Odlomci vremena“ Tamare Kusovac i Ivane Martić može da se pogleda od 3. do 13. septembra 2020. u galeriji DivArt (Beograd, Kosančićev venac 3). Otvaranje izložbe zakazano je on-line, putem društvenih mreža, kako se aktuelna pravila o zabrani okupljanja ne bi narušavala.

Dve umetnice povezane dugogodišnjim umetničkim iskustvom i prijateljstvom, u formalnom likovnom izrazu različite, spojila je ideja o čistom kreativnom činu i želja za umetničkim traganjem, oslobođenom svake utilitarnosti i funkcije u vremenu i okolnostima koje je donelo proleće 2020. godine. Svi radovi nastali su tokom karantina koji su one prihvatile kao veliku vremensku nišu, sklonište lišeno svakodnevnih banalnosti i objektivnih karakteristika, kao mogućnost za pogled u sebe i umetnost. Otuda naziv izložbe odlomci vremena, koje tretiraju na krajnje subjektivan način, kroz čist oblik stvaralčkog procesa.

Akrilik kao slikarsku tehniku koriste jedna i druga: Tamara otvara nove puteve likovnog izraza kroz apstraktnu sliku sa elementima ekspresivnog poteza, i nadalje jasno organizovane kompozicije i smisla, dok se Ivana okreće izradi asamblaža u drvetu sa elementima bareljefa koje takođe tretira akrilikom i u kojima spaja pređašnje slikarsko iskustvo sa iskustvom izrade drvenog nakita.

Radno vreme galerije: od 12 do 20 h svih dana tokom izložbe

www.tamarakusovac.com

www.tota.rs

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.