“Spektakl GENERALI 24 sata ELEGANCIJE 2019. by Jaguar oduševio Beograđane”

Srpska prestonica Beograd je po 9. put bila domaćin ekskluzivne manifestacije „24 sata Elegancije – Concours d’Elegance & Salon of Excellence” pod pokroviteljstvom GENERALI osiguranja Srbija.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu,

u partnerstvu sa Belgrade Waterfront-om i Jaguar-om, Srpskim savezom za Istorijska vozila (članom FIVA-e), Muzejem automobila i Britansko-Srpskom privrednom komorom (BSCC), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević, oduševio je mnogobrojne Beograđane, i stavio naš grad u rang svetskih metropola. 

Na otvaranju na Belom Dvoru, u petak 6. septembra, idejni tvorac ovog događaja, Aleksandar Đorđević iz DeGorsi luxury consultinga, prezentovao je ekskluzivne učesnike izložbe MASTERS OF EXCELLENCE, vrhunske majstore elegancije iz Velike Britanije, impresivni brend EDWARD SEXTON sa svojim kreacijama za superstarove kao što su Mick Jagger, David Bowie i Naomi Campbell; legendarni kreatori ručno rađenih košulja TURNBULL & ASSER bez kojih ne može ni jedan filmski James Bond, a koji generacijama oblače svetsku elitu; tu su bili i majstori ekskluzivne rukom rađene obuće GAZIANO & GIRLING, čijim je kvalitetom oduševljen i prestolonaslednik princ Charles, kao i naš princ Aleksandar, a posetioci su mogli da dodirnu i vrhunske vunene materijale prestižnog Harrisons of Edinburgh, koji prave neke od najskupocenijih tkanina za odelo npr. prožete nitima platine!

Automobilska zvezda večeri apsolutno je bio 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, koji je blistao ispred Belog Dvora, kao još jedan legendarni britanski brend, koji je blistao uz fenomenalne starinske Jaguare iz Beogradskog Oldtajmer kluba! Gosti su uživali u muzici Bitlsa u izvođenju BestBeat benda, uz engleski HENDRICK’s gin&tonic, ali i uz srpske aperitive iz Destilerije Zarić i vina Conte de Vallonne.

U subotu 7. septembra, Beograd na Vodi je po treći put bio epicentar „Belgrade 

Waterfront Classic Car Show 2019“, a zvezde su bile formula CISITALIA iz 1949. godine 

iz kolekcije Lopresto, koju je vozio i sam šampion Tazio Nuvolari, kao i fenomenalni 100% električni Jaguar I-PACE, evropski i svetski automobil godine, Lancia Astura iz 1938. (pobednik na Villa d’Este, a nekad vlasništvo Grofa Ćana koji je važio za jednog od najbogatijih ljudi Italije tog vremena), te egzotične mašine Osca i Siata učesnici na MilleMiglia trci ali i fenomenalni američki kabrioleti kolekcionara iz Beograda.

Odlukom stručnog žirija, ovogodišnji pobednički pehar „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019 dodeljen je jedinstvenoj skupocenoj LANCIA Aurelia B24 spider 

America, velikog kolekcionara Nicole Livona.

Posetioci su ekskluzivno imali priliku da vide izložbe bisera automobilskog dizajna srpskog dizajnera svetskog renomea, Marka Lukovića i njegove klase studenata, ali i da se podsete na nezaboravne trenutke Beogradske trke formula iz 1939. godine koja ove godine slavi 80 godina. 

Ekskluzivno, direktno iz muzeja NUVOLARI iz Mantove, u saradnji sa Motor Heritage, ACI Mantova i GENERALI osiguranjem,  stigao je i originalni pehar iz 1939. godine koji je Tazio Nuvolari osvojio na Grand Prix trci u Beogradu iz ruku Kralja Petra II Karađorđevića, što je bio povod da se napravi simbolični krug sa svim učesnicima ovogodišnjeg „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019“ oko Kalemegdana kao proslava 80 godina od prve trke. 

Tokom popodneva održana je i konferencija „Salon of Excellence“ u prelepom ambijentu zgrade BELGRADE WATERFRONT, pod pokroviteljstvom 

Diplomacy&Commerce i uz podrsku LUXLIFE.COM, a zvanice su upoznate sa prestižnim kreatorima luksuza:

EDWARD SEXTON – vrhunska odela, rukom šivena po meri – sinonimi muške elegancije iz Londona, koje je predstavio kreativni direktor Dominic Sebag Montefiore, i  kome je tom prilikom uručeno i priznanje Master of Excellence za doprinos promociji vrednosti ručnog rada.

TURNBULL & ASSER – više od 100 godina iskustva u šivenju košulja po meri, nosioci kraljevskog pečata princa Charles-a, koje je predstavio James Cook, direktor legendarne radnje u londonskoj Jermyn Street, i VIOLA MILANO čije skupocene aksesoare je predstavio TOM NATHANIEL- svetski poznat influenser, i vlasnik portala MNSWR.com, a koji je proglasen za “Ambasadora 24 sata Elegancije” sa ciljem promovisanja Beograda i našeg događaja na prestižnim manifestacijama širom sveta.

Kao grand finale „24 hours of Elegance – Gloria&Hendricks party” u partnerstvu sa magazinom Gloria na terasi prestižnog hotela HILTON, sjajno je obeležen završetak manifestacije koja čini Beograd svetskom metropolom.

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

EVROPSKI FUDBAL U ADA MALL-u

Tokom velikih sportskih takmičenja kada muškarci kao omađijani ostanu prikovani uz svoje TV ekrane, žene pronalaze zabavu za sebe. Ukoliko vam ovo teško pada jer

LETO NA HAVAIANAS NAČIN

Najpopularnije japanke na svetu Havaianas govore “leto” bolje od bilo kog drugog modela obuće. Sunce, osećaj slobode i šarene japanke s lakoćom nas uvode u