Sa ponosom Vam predstavljamo nesvakidašnju dizajnerku Maju Radosavljević by Moda Mia

Majo, šta vas je navelo da se bavite modnim dizajnom?
Oduvek imam potrebu da menjam stvari i prilagodjavam ih nekom svom pojmu estetike. U početku je to bilo menjanje već postojećih stvari, ako je nešto pravo ja imam želju da ga iskrivim, jer smatram da bi tako bilo lepše. Ako je belo, imam potrebu da ga ofarbam u zeleno, jer je za mene tako lepše. Ako je jakna, fali joj lepša i bolja dugmad, ako je kapa, na njoj mi fali cvet, ako su pantalone, fali jedan džep, ako na haljinu dodam til, tek je onda to to. Oduvek sam lepo crtala, to je verovatno nasledjen gen od mog oca, koji sam kasnije usavršavala kroz školovanje i rad.
Završivsi modno modelarsku skolu u Mariboru, stekla sam znanje i osetila sposobnost da mogu sama da iskreirem kompletno novi oblik, formu, boju ono kako bih ja nosila, a čega nema kod nas. Radeći kao konstruktor u mnogim, čak prestižnim tekstilnim firmama u Beogradu, sticala sam iskustvo u radu, tehničkom izvodjenju odevnih predmeta, ali to nije bilo ono što je zadovoljavalo moju potrebu da napravim nešto svoje. Od  2008.godine. pokrećem svoj brend „Moda Mia“ i počinjem da izlažem garderobu u radnjama koje okupljaju mlade dizajnere. Takodje se pojavljujem na prodajnim izlozama, gde imam pozitivan odaziv publike.

Gde se krije inspiracija za vaše kolekcije?
Inspiracija mi je žensko telo, u većini slučajeva nesavršeno, gde ja, svojom formom i detaljima želim da prikrijem nedostatke (kod većine su to kukovi, stomak, zadnjica), a istaknem ono što je lepo (opet kod većine žena dekolte, struk…). Ideje dobijam spontano, to može biti detalj na čizmi koji sam videla u gradu, ili kaiš iz srednjovekovnog ili nekog futuristickog filma. Dovoljno je da vidim nešto neobično i da me to pokrene da napravim neku svoju priču. Verovatno kao posledica „punk“-a (pokreta kome sam pripadala), sve na kraju dobije pečat nečeg malo bezobraznog, vojničkog i  buntovničkog.

Koja vam je omiljena  boja i materijal za izradu vaših odevnih predmeta?
Omiljena boja mi je maslinasto zelena. Ne mogu da se pohvalim bogatim koloritom koji koristim, u glavnom je to crna, siva, tamno ljubičasta…Akcenat stavljam na formu i detalje, a materijali su pamuk, lan, keper, zimi somot, pliš…cak i svečane stvari volim od robusnijih i težih materijala. Volim sirovu svilu, taft…Nešto što ne pada, već „stoji“.

Kome je namenjena vaša kolekcija?
Moja kolekcija je namenjena svima koji su kao i ja zagovornici teze „ne nosi firmirano već sam budi firma“… u ovom slučaju moja firma (smeh). Imam dosta unisex stvari, tako da se ne obraćam isključivo ženama. Moje stvari nose i muškarci kao i mlade devojke, a vidim da je i dosta suptilnih dama u zrelim godinama izgleda slušalo „punk“ (smeh). Volim unikatne ljude i čast mi je kada se neko do njih opredeli baš za moj komad odeće.

Kako možemo doći do vaših komada?
Moje stvari se mogu naci u butiku „Šlic“ u Palmotićevoj ulici br.23, u butiku „Atippi“ u Čumićevom sokačetu, i preko facebook stranice  ” Moda Mia“ by Maja Radosavljevic.

Koji vam je omiljeni aksesoar?
Omiljene su mi kape, ako se to smatra aksesoarom. Retko koja mi dobro stoji, pa je izazov naći pravi oblik, a onda i prilagoditi ga mom stilu…tj. nakačiti neki aksesoar na aksesoar, da bi to bilo to.

Kozmetički proizvod koji uvek imate sa sobom u tašni je…?
Pošto sam uvek našminkana, u tašni obavezno imam kremu za ruke i parfem.
Teodor Lazarev Photography
Designer – Maja Radosavljević
Model – Aleksandra Kecović

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.