Revija autorske mode na 39. Black ‘n’ Easy Fashion Week-u

Svoje radove predstavili su Danica Aleksić iz Srbije, Nardou Couture iz Paragvaja i Gordana Gehlhausen iz SAD-a.
Prateći svetske trendove koji već par sezona ističu žensku figuru, govore o seksepilu i eleganciji, Danica Alekisić je u sezoni proleće-leto 2016 stavila akcenat na elegantne haljine. Modeli su svedenijeg kroja, prate liniju tela, sa šniranjem kojim je postignuta blaga provokativnost, ali je i zadržana sofisticiranost modela. Osim kratkih haljina koje su za sve prilike, u kolekciji smo videli i duge haljine namenjene svečanim događajima. Danica i u ovoj kolekciji ne zaobilazi kožne jakne, pantalone i suknje. Otmena, sofisticirana žena, koja se odluči za ove modele moći će da uživa u velikoj paleti boja. Osim crne i bele, kolekcijom preovladava srebrna boja, trava zelena, bordo, ciklama, tirkiz… Kolekcija će biti dostupna u ateljeu Danice Aleksić u Dobračinoj 13 na Dorćolu.
Gordana Gehlhausen predstavila se beogradskoj publici po prvi put sa kolekcijom „Proljeće domovine“. Izrada kolekcije povezana je sa TV emisijom “Moda bez granica“ čiji je Gordana idejni tvorac i autor, pa je tako ova kolekcija inspirisana zemljom koju će u emisiji posetiti i predstaviti, a to je njena domovina. Proleće kao večita inspiracija i omiljeno godišnje doba dizajnerke oživelo je svojim bojama na tkaninama i materijalima te asocira na novi početak, radost, buđenje i život. Posebno inspirativne bile su boje cveća koje je prenela na svilu koju je najviše koristila u izradi kolekcije.
Publici je takođe prvi put predstavljen modni brend Nardou Couture iz Paragvaja. Veliki značaj pridaju kvalitetu pri izboru materijala koje nabavljaju u Evropi, a kolekcija je izrađena u ateljeu njihovih partnera u Beogradu. Estetska vizija Nardou Couture stavlja naglasak na modernu ženu koja posebno posvećuje pažnju večernjim haljinama. Klasični stil večernje haljine kao što je poznat u francuskoj i italijanskoj visokoj modi prilagođen je današnjim potrebama i modnim uticajima koji nas okružuju. Nardou Couture je ostvario uspešnu saradnju sa portalom www.fashionmag42.com koji predstavlja i prati rad dizajnera  Luisa Bernardou u Evropi. Poznati modni stilista Victor Navarro iz Arizone takođe sarađuje  u realizaciji prezentovanja kolekcija „Nardou Couture“ u Meksiku i Americi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”131″ gal_title=”NARDOU BFW”]

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.