Regionalni centar mode – Beograd Fashion Week

Beograd, 22.4.2018. godine – Treće veče 43. Beogradske nedelje mode otvorile su revije Lily Tailor, La Paun, Sholaya clothing i Tijana Milutinović. Kolekcija Lily Tailor – Ljiljane Joksović Mutić, izraženog kolorita, inspirisana prostranstvom, poetična ali i sa momentima glam rock-a. Kolekcija brenda La Paun, dizajnerke Tamare Paunović, ekstravagantnih krojeva, lepršave naravi, komponovana u funkcionalne celine magijskog nadrealizma. Sestre Šolaja – Sholaya clothing, prikazale su kolekciju “Pastel dreams”, kolekciju kupaćih kostima, visoko izrezanih modela, pastelnih tonova kombinovanih sa neon i svetlucavim detaljima. Kolekcija u kojoj dominira fuzija različitih tekstura, likre i štampanog tila, geometrijskih dezena, namenjena onima koji se ne ustručavaju da ponesu smele odevne kombinacije. Tijana Milutinović predstavila je kolekciju “The Case of the Passersby” sa namerom da odeća “govori” o unutarnjim svetovima pojedinaca i kolektiva. Kolekcija nosi ideju građenja međusobnih odnosa različitih pojedinosti. “Slučajni prolaznici” se susreću u nepretencioznim / skromnim prostorima lišenim svake uslovljenosti, stvarajući sliku koja veruje u neočekivano. Tako se različite forme, proporcije, materijali i teksture prepliću u varijaciji karaktera odeće koja govori o novim susretima…“Za one koji veruju jedni u druge”.

Revije brenda Martini vesto by Boško i Factory by Boško, dizajnera Boška Jakovljevića, upotpunile su Jelena Živanović i Sanja Vučić pevajući pesme grupe Zana uživo na pisti, dok su kraj njih prolazili modeli među kojima i glumac Miloš Timotijević, glumica Milena Vasić, pevačica Ana Štajdohar.

Veče je završeno finalom Fashion Scout South East Europe konkursa u čijoj reviji su učestvovali odabrani dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. O pobedniku ovog takmičenja odlučivao je internacionalni žiri koji su činili osnivači Fashion Scout-a Martyn Roberts i Biljana Poposka – Roberts, Niamh Tuft, urednik magazina “Asbo” – Asif Allibhai, urednik italijanskog magazina “Vogue Talents Italia” – Riccardo Terzo kao i urednica Bricks casopisa – Tori West. Po njihovom mišljenju najbolju kolekciju je prikazao Price on request iz Hrvatske koji će kao pobednik konkursa svoje modele predstavlti na London Fashion Weeku u septembru u okviru Fashion Scout programa Ones to Watch.

Foto: Bojan Šašić