Predstavljamo Vam Nadju Orlović dizajnerku koja spaja moderno i tradicionalno

FM42: Nadja, kako ste došli na ideju da kreirate kupaće kostime?
NO: Dolazim iz jedne umetničke porodice i od malena sam bila okružena umetnošću i kreativnim izražavanjem. Ljubav prema heklanju rodila se još kada sam bila devojčica dok sam posmatrala moju baku kako hekla. Tada sam se prvi put i ja oprobala u heklanju ali nije mi dugo držalo pažnju jer zahtevalo strpljenje. Danas je to nešto što me opušta i raduje.
Ideja da kreiram baš kupaće kostime ovom tehnikom je došla tako što sam oduvek želela heklani kupaći. Ali nisam imala priliku gde da ga kupim pa sam odlučila da ga sama napravim. Kupila sam pamučni konac i heklicu i danima pokušavala i napokon uspela da napravim svoj kupaći o kom sam maštala. Tako je sve započelo…

IMG_9339FM42: Po čemu se Vaši kostimi razlikuju od ostalih? 
NO: Moji kostimi su spoj narodne tradicije i modernog. Svaki je ručno izradjen i u njega je uloženo mnogo vremena, truda i strpljenja a pre svega, mnogo ljubavi. Svi kupaći kostimi su od potpuno prirodnih materijala i cilj mi je da svaki bude jedinstven baš kao devojka koja će ga nositi!
FM: Kakve devojke nose NO.swim?
NO: NO.swim je namenjen svim devojkama koje vole da budu drugačije. Devojkama koje u moru slepih trendova žele izabrati nešto unikatno i posebno, i biti originalne, svoje. Onima koje vole biti zapamćene.
FM42: Kako izgleda sam proces proizvodnje i gde pronalazite inspiraciju za Vaše modele? 
NO: Sama ručno izradjujem svoje kostime. Koristim 100% pamučni konac, heklicu i prste. Ne koristim gotove mustre već ih sama izradim na papiru. Naoružam se strpljenjem i prepustim se stvaranju. Izrada svakog komada traje danima i zahteva punu posvećenost. Dok stvaram svoje modele, oslanjam se na svoj unutrašnji osećaj, inspiraciju pronalazim svuda oko sebe. U emocijama, prirodi, slikarstvu, modi, prijateljima…
FM42: Gde možemo da dobijemo više informacija o brendu?
NO: Za sada samo na mojoj instagram stranici

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.