FM42: Minela, kako izgleda uređivati web magazin?
Iako na prvu pomisao lagan i nezahtjevan posao, moram priznati da je neki puta vrlo težak. Prije svega potrebno je puno istraživanja i naravno praćenja trendova u svijetu mode, ljepote, interijera… Potrebno je znati što i kako objaviti u određenom trenutku da se uklopi u određeni dan ili događanje. Ono što smatram najvažnijom stavkom ovoga posla je kreativnosti, bez toga nije moguće biti uspješan urednik. Također je vrlo bitno voljeti svoj posao, poput mene, jer tada sve dolazi na svoje mjesto. Unatoč nedostatku slobodnog vremena, volim posao urednika, volim deadline, volim gužvu i prenatrpanost mail-a, ljude s kojima kontaktiram, volim svoj posao i svoj radni dan koji uvijek započinjem šalicom kave, planiranjem dana i čitanjem poruka.

FM42: Kako birate teme i osobe koje će te predstaviti?
S obzirom da naša zemlja ima jako puno talentiranih i zanimljiv ljudi te vrlo kreativnu modnu scenu tema je jako puno. Volim biti organizirana i točno znati kada koji tekst „ide van“, zato raspored radim na početku radnog tjedna i nadopunjujem ga kroz tjedan. Iako je moj posao usko vezan uz Internet, volim „staru školu“ olovku i papir pa su rokovnici uz must have i moja slaba točka. Trenutno planiram uz Moj planer rokovnik koji savršeno „podnosi“ sva moja „švrakanja“.

FM42: Kada se ne bavite novinarskim poslom, šta obično radite?
Kada uspijem odvojiti privatno od poslovnog, obožavam duga ispijanja kave s mojim curama, „utapanje“ u knjigama, ljeti cjelodnevno izležavanje na plaži i nešto što još nikome nisam otkrila, eto sada vama – razmještanje i preuređenje moga doma, koji barem dva puta mjesečno izgleda drugačije.

FM42: Koliko su vam važna modna dešavanja?
Poslovno su mi vrlo bitna, jer uglavnom pišem o modi koja je naravno i privatno sada već postala moja svakodnevnica. Modnih zbivanja sada je u Rijeci jako puno pa čak mislim da već pomalo, Rijeka može parirati s ostalim velikim gradovima. Mada, bih morala prisustvovati na svakom modnom zbivanju, uvijek ih nekako vješto izbjegnem, hahahaha nastojim vrijeme provoditi s obitelji.

FM42: Opišite nam vaš stil odijevanja.
Moj stil odijevanja hm, teško da bih ga mogla opisati. U duši sam nepopravljiva rokerica, volim Gunse, volim modne dodatke koji ističu moju slobodu izražavanja i komuniciranja, a opet najčešće završim u trapericama i tenisicama. S obzirom da mi posao zahtjeva elegantniji i profinjeniji stil, najčešće haljine, naravno da ćete me vidjeti i u tom izdanju. Pošto volim ležernost i sportsku eleganciju, što se tiče večernjih outfita, rado nosim Cataleya haljine svoje najbolje prijateljice dizajnerice Martine Ješe koja točno zna koliko sam „čangrizava“ u tom pogledu, pa bez puno rasprave dizajnira haljinu i samo mi pošalje poruku – „Haljina je na putu za Rijeku“. Također volim i komade moje drage Anite Pokrivač koja svaku sezonu pripremi posebne komade za mene. Posetite Extravagant

 


Vladana Veljkovic
Vladana Veljkovic

Founder Editor in Chief

All author posts

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  J1FN | CONTACT

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  J1FN | CONTACT