Predstavljamo vam JKobald fashion brend

Mi proizvodimo dve kolekcije godišnje sa otprilike 55 artikala i konstantno gledamo da razvijemo nove proizvode.

FM42: Kako je nastao brend JKobald Fashion?
JKobald brend je osnovala kreativna grupa prijatelja 2009. godine u cilju da urade nešto novo, sveže i drugačije, nešto više savremeno u ženskoj poslovnoj modi.
Svi smo delili strast za kvalitetnom izradom i prirodnim materijalima. Gledali smo da se povežemo sa našim budućim mušterijama, umetnicima, uglavnom da ostvarimo otvorenu platformu gde se slobodno kreću kreativne ideje i doprinose procesu dizajna. Ovi rani trenutci su nas naučili da naš cilj 100% napravljeno u Evropi i visok kvalitet izrade i proizvodnje može samo da se dostigne ako otvorimo svoju proizvodnju ovde u Beogradu. Takodje smo brzo naučili da bi prodali naše proizvode moramo da osnujemo sopstvene butike (do sada smo otvorili osam prodajnih lokacija) da bi dostigli holistički vizuelni koncept za kojim stremimo, da stvorimo atmosferu koja ističe našu filozofiju savremenog dizajna i ljubavi prema umetnosti. Kako je vreme prolazilo JKobald tim se skoncentrisao oko investitora Philippa Kobalda, bivšeg internacionalnog modnog fotografa iz Beča i Jovane Kobald, ex Dlacic, diplomiranog kostimografa sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Univerziteta u Beogradu.

FM42: Kome su namenjeni vaši modeli?
JKobald trenutno prodaje u buticima u Beču i Beogradu i naše mušterije se najbolje mogu opisati kao kulturno angažovane, otvorene, zaposlene žene. One traže stil koji poštuje klasičnu lepotu žene ali je sagleda na jedan savremen, moderan, stvarno poseban način. Moj cilj kao dizajnera je da se borim za savršen kroj i da iznenadim mušterije svake nedelje sa novim modelima i dizajnom. Mi proizvodimo dve kolekcije godišnje sa otprilike 55 artikala i konstantno gledamo da razvijemo nove proizvode. Samim tim smo jedinstveni medju manjim modnim brendovima i sve se zasniva na našoj ranoj odluci da otvorimo svoju proizvodnju i razvijemo tim koji može da ostvari naše snove. Ponosni smo da mnoge umetnice i istaknute žene redovno kupuju naše stvari i smatramo da sa našim stilom i kvalitetom imamo jedinstvenu poziciju na Beogradskom trzištu. Ko god da je u potrazi za savremenom klasičnom lepotom će otkriti JKobald.

FM42: Koje materijale najviše koristite za izradu vaše kolekcije?
Mi verujemo u prirodne materijale kao što su pamuk, lan i svila. Takodje smo jako zainteresovani za nove eko materijele i materijale prirodnog porekla, kao što su tencel i viskoza. Svi materijali koje koristimo su prošli tehničku ispravnost, što znači da na našim deklaracijama možete naći sve precizne podatke o održavanju.

FM42: Kako ste došli na ideju da napravite malu crnu haljinu za prvu pomoć?
JKobald First Aid Little Black Dress je od prvog trenutnka projekat za zaljubljivanje. Svaki dizajner može iskreno da pokaže svoj potencijal tako što će dodati nešto svoje, strogoj i jednostavnoj formi klasične male crne haljine. Verovatno postoje na hiljade varijacija ovog koncepta i ostaviti svoj trag na njemu je stvarno nešto posebno. Ja sam se potrudila da napravim ne samo jednu malu crnu haljinu već četiri varijacije ove tipične “jedan odgovor na tolika pitanja” haljine. Ideja o maloj crnoj haljini se rodila spontano, u želji da na što originalniji način promovišemo brend van naših prodajnih objekata i da proširimo ciljnu grupu. Pa je samim tim mala crna haljina zapakovana u kutiju za prvu pomoć dobila i svoje svečano krštenje u medjunarodnom registru patenata. Spinovati ovu ideju sa njenim jedinstvenim pakovanjem za prvu pomoć i imati svog putnog saputnika i prijatelja u nevolji gde god i kad god vam zatreba je samo još jedan obrt u našoj priči. Za sada je naša mala crna drugarica proputovala veliki deo Evrope i Amerike i sve je popularnija kao prava Beogradska must have ikona. U suštini ako ste pravi pratilac beogradske modne scene i nemate JKobald malu crnu haljinu, nešto je tu sumnjivo.

FM42: Gde možemo da se informišemo više o brendu JKobald Fashion? 
Ako želite da znate više o nama možete nas pratiti na društvenim mrežama ili pogledajte nas sajt www.jkobald.com . Tu možete naći nas press tekst, blog recenzije i druge korisne informacije o našoj istoriji i našim ciljevima za budućnost. Mi smo kreativni projekat ljudi koji vole kvalitet i sve što je izradjeno u Evropi i iskreno verujemo da sa vrednim radom i strastvenošću postoji zlatna nagrada ispod svetlucajuće zvezde istoka.

[Best_Wordpress_Gallery id=”127″ gal_title=”Jovana Kobald”]

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.