PREDSTAVLJAMO VAM 39. BLACK ‘N’ EASY FASHION WEEK OD 1 – 9. APRILA

Centralna lokacija odigravanja programa biće ponovo hotel Crowne Plaza, a brojni učesnici će svoje radove predstaviti i u Galeriji Štab, Kulturnom centru Grad, dok će nam aktuelne trendove poznati stilisti prezentovati u Shopping Centru Ušće. Pored revijskog očekuje nas i bogat izložbeni program kao i edukativne konferencije čiji sadržaj je namenjen i samostalnim dizajnerima, modnim kućama ali i široj publici.

39 bfw_baner_300x250

PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO.
Nedelja mode svečano će biti otvorena revijom “PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO” orijentisanom ka jačanju svesti o značaju transplantacije i doniranja organa. Ovaj program realizuje se u saradnji sa Hemofarm fondacijom i okupiće veliki broj prestižnih beogradskih dizajnera okupljenih oko BFW Design Collective-a, kao i brojne poznate ličnosti u ulozi manekena. Tokom Nedelje mode zainteresovani posetioci će moći da potpišu donorske kartice na specijalnom štandu Hemofarm fondacije u hotelu Crowne Plaza.

HOLANDIJA – ZEMLJA U FOKUSU 39.BFW- a
U kontekstu toga, videćemo reviju novog urbanog holandskog brenda Futura, dok će u Kulturnom Centru Grad biti otvorena izložba koja sintetizuje rezultate projekta Exploring Inspirations. Iz Holandije nam dolazi i Branko Popović jedan od osnivača Fashionclash-a internacionalne interdisciplinarne platforme za dizajnere i umetnike nove generacije, koji će biti u žiriju B Future konkursa, ali i sa svojim kolegama održati predavanje na temu kulturnog nasleđa.

TRIBUTE TO DAVID BOWIE
U godini kada je svet ostao bez najvećeg superstara, Belgrade Fashion Week odaje posebnu počast Dejvidu Bouviju. Pre svega kroz vizuelni identitet kampanje, ali i kroz posebnu reviju. Tribjut Dejvidu Bouviju u naše ime predstavljaju Tanja Nikolić Čičanović, Iva Stefanović i Maja Atanasijević – Zipa Yoma.

KONKURS B FUTURE
Podrška najmlađim autorima je izražena kroz Fashion Incubator, projekat BFW Design Collective-a, tako da će na reviji
B-Future biti prikazani modeli 18 finalista ovog konkursa. Radovi su odabrani od strane profesora svih modnih akademija u Begradu koji su istovremeno bili i njihovi mentori. Tema konkursa je “Život u boji”, a pobednika konkursa očekuju i vredne nagrade među kojima je i prva autorska revija na narednom Beogradskom Fashion Week-u.

EDUKACIJA
Anton Dell je poznati konsultant i uticajna ličnost u svetu mode i u kontaktu sa velikim brojem buyera i agenata širom sveta, kao gost Beogradskog Fashion Week-a održaće predavanje i radionice za srpske modne kuće kao i za brendove domaćih samostalnih dizajnera koji imaju želju za unapređenjem izvoza i internacionalnim rastom.

BLACK ‘N’ EASY
I ovoga puta tokom Grand Black’n’Easy Fashion Week-a posetioci će moći da uživaju u omiljenoj novoj turskoj kafi, jer je Black’n’Easy već osvojila mnogo obožavalaca, posebno među onima koji vole da piju kafu bilo kad i bilo gde.

Više informacija ovde.


Vladana Veljkovic
Vladana Veljkovic

Founder Editor in Chief

All author posts

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  FM42 FORUMJ1FN | CONTACT

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  FM42 FORUM I J1FN | CONTACT