Pet pitanja za fotografa Djordja Bukvića

FM42: Djordje, koji je povod za saradnju sa našim poznatim pevačem Sašom Kovačevićem?
Pre svega, čast mi je što radim na poziciji direktora fotografije za američki Gladys. Volim kada dokažem sebi da moj rad zavrednjuje poštovanje i sa druge strane okeana. Dva puta godišnje organizujem veliko snimanje naslovne strane i editorijala za ovaj magazin. Jednom od te dve prilike, volim da tu čast i pažnju posvetim nekome na našim prostorima za čiji rad smatram da je kvalitetan i na internacionalnom nivou. Nakon James-a Feldeina, Anastasije Ražnatović, Lee Anne Locken, Maye Berović i mnogih drugih želeo sam da za ovo prolećno izdanje naslovno lice bude upravo Saša Kovačević – okružen prelepim, uspešnim devojkama iz Srbije i Crne Gore. Saša je neko ko iz godine u godinu postavlja domaće zadatke što se spotova tiče, tu je i taj regeton zvuk koji je inače veliki trend u svetu, pa se tako i američko uredništvo složilo sa mojim predlogom. Snimali smo aprilsko izdanje.

FM42: Kako je proteklo snimanje? Da li se desilo nešto zanimljivo?
Snimali smo u prestoničkom Crystal Hotelu, baš u onom periodu kada smo bili zavejani. Dovukli smo se sa svih strana, dve manekenke su specijalno za ovu priliku stigle i iz Crne Gore i Pariza. Ako pitate moje saradnike, asistente svi će Vam reći da sam na početku snimanja uvek najkritičniji, uključuje se takozvani Miranda Priestley alter ego … Dok ne vidim da ipak sve ide po planu. Onda tako nastanu i brojni snimci na Instagramu mene kako plešem. Svako snimanje nosi sa sobom novu anegdotu, posebno kada se okupe sjajni ljudi sa pozitivnom energijom. Tako se ovog puta stilistkinja našalila da ce prodati čarapu Saše Kovačevića na EBay-u. Ono što je jedino bitno u ovoj radnoj atmosferi, pored dobrih rezultata, jeste upravo ono što prepričavamo i pamtimo.

FM42: Nova godina ti je lepo počela. Šta sve možemo da očekujemo u narednom periodu?
Nova godina je počela holivudski, sjajno, raskošno. Tek smo počeli i ono najbolje koje upravo sledi. Pored novih kampanja, koje se zaista nižu u velikom broju iz nedelje u nedelju, dolazi mi i rad na novoj poziciji, izložba i party u Aprilu, izlazak svih dosadašnjih editorijala, naslovnih strana, angažman u Americi, Istanbulu i na Mikonosu. Jedino što prizeljkujem u ovoj godini jeste velika ljubav. Tako je valjda to, cena onog biti najbolji. Radujem se svim ovim stvarima, svim divnim ljudima, saradnicima i uspesima koji su na putu.

FM42: Imao si priliku da saraduješ sa mnogim poznatim ličnostima. Koju saradnju bi izdvojio?
U moru angažmana, imao sam uglavnom i većinski prijatna iskustva. Svaka osoba sa kojom sam radio obeležila je moj portfolio sopstvenim, ličnim pečatom. Sa mojom dragom Anastasijom Raznatović radio sam na zaista svetskim projektima. Ona je jednostavno to lice, prepoznatljivo i dopadljivo svuda u svetu. Energija Maye Berović mi izuzetno prija i svako naše snimanje podseća na žurku, a novo otkriće i jako prijatno iznenadjenje jeste Kija Kockar sa neverovatnim mogućnostima transformacije… Svakako bih pomenuo i velikane Roberta Kavalija, Annu PiaBerti, Mariano Di Vaia i Zuhaira Murada koji su negde i mene obeležili kao velikog profesionalca.

FM42: Poruka za čitaoce FM42.
Pratite me na Instagramu. Podržavajte svoje prijatelje. Radujte se njihovoj sreći, onda ona postaje dupla. Naučite da kažete ne stvarima i ljudima koje ne želite u svom okruženju i volite sebe, bavite se sobom. Sve počinje kada ustanete i odlučite da uzmete život u svoje ruke.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.