Connect
To Top

Organic minimalism inspiracija za Senićev editorial

cover

Iako je modna industrija polako doživljavala renesansu kroz podizanje svijesti o ekološki prihvatljivom i održivom načinu proizvodnje u proteklih godinu dana, stavljanje svega na off kao posljedica djelovanja pandemije Corona virusa, stvorilo je jednu potpuno novu ideologiju.

 

U periodu prije pandemije, kapitalistički pristup cijeloj modnoj industriji nalagao je stalnu proizvidnju lansiranje i nametanje trendova, što je rezultiralo  da većina manjih brendova nije mogla da se istakne i dobije vrijednost na trzištu.

Inspiracija za ovaj editorial je Organic minimalism, te se cijeli set odvijao po principu da radimo sa onim što trenutno imamo. Iako modna snimanja često puta znaju biti iscrpljujuća i s velikim brojem ljudi, ovaj put smo željelji da bez stresa i sa velikom dozom ležernosti uradimo ovaj projekat.

Svi Lookovi Milana Senića koje je  selektirao Hamza Kulenović u editorialu predstavljaju sinergiju fragmenata iz različitih faza stvaranja sarajevskog dizajnera, sa ciljem da se prikaže njegova esencija bezvremenskog minimalizma, stroge forme a opet slobodnog duha.

Fotografija/Direkcija/Kosa:

Hamza Kulenovic  / @hamzakulenovich

Model: Hana Klacar / @cataclyzma

Dizajn: Milan Senic  / @milansenicofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Fashion42

more posts