FashionMag_page9

Početak 2016.godine nam donosi novi singl Aleksandre Kovač, romantičnu pesmu “Ljubav” koju je Aleksandra napisala i orkestrirala, a koju izvodi u duetu sa talentovanim i harizmatičnim hrvatskim pevačem neodoljivog glasa, Markom Toljom. Duetska pesma “Ljubav” je ujedno i prva pesma sa Aleksandrinog novog albuma na kome će se naći najlepše pesme koje je tokom poslednjih petnaest godina napisala za najveće muzičke zvezde regiona ( Nina Badrić, Goran Karan, Boris Novković, Jacques Houdek… ) ali ovaj put u njenom izvođenju. Zvuk koji će dominirati na ovom albumu nastavlja tradiciju bogatih orkestarskih aranžmana koje smo mogli da čujemo na njenim pesmama “Idemo dalje”, “Jedna žena”, i “U šaci me imaš”.

Spot za pesmu “Ljubav”, u produkciji video kuće RAprodukcija, uz vrhunsku fotografiju, bogatu scenografiju i Aleksandrinu filmsku režiju, obiluje odličnom energijom koja se rodila na snimanju između glavnih aktera, koji uz puno osmeha, šarma i iskrenih simpatija donose priču o najvećoj ljubavi koja se događa samo jednom u životu! Posebno je uzbudljiva i romantična scena plesa Marka i Aleksandre koja nas vraća u vreme starih filmova, skrivenih pogleda i ponekog dodira!

“Dugo vec želim da snimim duet sa pevačem sa naših prostora. Kada sam čula Marka uživo na RetrOpatijskom festivalu, gde smo prošle godine zajedno nastupali, znala sam da je to pevač koji odgovara mom senzibilitetu i koji svojim upečatljivim glasom može da prenese najtananije emocije. Nakon samo nedelju dana bili smo u MPA studiju, u Zagrebu, gde inače održavam redovno svoje vokalne seminare “Pevajte sa Aleksandrom!”. Tu smo snimili vokale, a onda sam se posvetila orkestraciji i aranžiranju u Beogradu. Posebno mi je drago i meni lično značajno što sam na ovoj numeri uspela da okupim neke od naših najtalentovanijih klasičnih muzičara, kao što su flautistkinja Ana Tanasijević, violinistkinje Miljana Popović Materni i Jelena Dragnić, i violista Ljubomir Milanović. Za zvuk i muzičku produkciju je kao i do sada bio zadužen jedan od najboljih regionalnih muzičkih producenata, Roman Goršek.

Ponosna sam što i dalje postoje ljudi koji stvaraju muziku i umetnost koja ima smisao i daju nadu da može i drugačije. Nadam se da će iskrene emocije ove pesme pronaći put do svih onih koji žive za ljubav i kojima je ona potrebna.”

Marko o saradnji kaze: “Beskrajno sam sretan što mogu biti dio ovako lijepe pjesme i priče. Aleksandrin rad sam pratio i prije i bio sam jako iznenađen i ponosan kada me pozvala da s njom otpjevam ovu divnu pjesmu. Divan je osjećaj kada sasvim spontano naletiš na nekoga tko ima isti glazbeni senzibilitet i  poglede na umjetnost kao ti. Po tom pitanju smo Aleksandra i ja u potpunosti na istoj valnoj duljini i savršeni smo primjer da u glazbi ne postoje ni granice ni godine ni zadane norme koje nam trendovi nalažu.“

[Best_Wordpress_Gallery id=”101″ gal_title=”Aleksandra Kovac”]