Novi roman književnice Angeline Petrović – ” Duhovi duž Drine” uskoro u knjižarama

Književnica Angelina Petrović je postala neko čije se knjige teško mogu naći, što ide u prilog tome da kvalitet ipak ume da se prepozna i da ima svoje čitaoce. Ukoliko zbog velikog interesovanja ne uspete da pronađete neko njeno izdanje u najpopularnijim knižarama, to svakako možete učiniti preko njenog sajta angelinapetrović.com

Nekoliko godina predavala je i u srpskoj školi u Bernu, u Švajcarskoj,  gde je objavljivala kratke priče i pesme u časopisima za dijasporu. 2011. godine objavila je prvi roman pod naslovom „PSIHA”, koji je nagrađen književnom nagradom “PEGAZ”. Iste godine objavljena je kratka priča “STEPENIK” u Antologiji PEGAZ – PEČAT VREMENA“. Član je Udruženja književnika Srbije i nosilac nacionalnog priznanja “Zlatna značka “, 2014 godine koje se dodeljuje za doprinos u oblasti stvaralaštva i kulture. IK Arte dodeljuje joj priznanje “književnica 2014 godine”, a novele “Koža” proglašava knjigom godine.  Roman “Sveštenik” našao se u prvih trideset romana nominovanih za Ninovu nagradu .   

Do sada je iz štampe izašlo 5 romana i jedna zbirka novella. Roman “ Duhovi duž Drine” je njena sedma knjiga.

BIBLIOGRAFIJA:

Romani:

    “Psiha” (2011.godina, izdavač IK “Smart” Beograd”)

    “Čistač“  (2012.godina, IK “Smart”, Beograd).

    “Dželat”  (2013.godina, IK “Smart”, Beograd).

    “Sveštenik” (2014.godina, IK “Arte”, Beograd)

    “Neoprošteno” (2015.godina IK “Arte” Beograd)

Novele:

    “Koža” (zbirka novela, 2013.godina, IK “Arte”, Beograd)

Uskoro će na sajmu knjiga predstaviti i svoj novi roman “DUHOVI DUŽ DRINE”, u izdanju njene izdavačke kuće “Cepelin”.

Mi vam ekskluzivno donosimo i sinopsis upravo ovog izdanja.

“Krajem 19 veka, jedne mračne noći, svet je ugledalo žensko dete. Po drevnim verovanjima devojčica je rođena sa posebnim darom koji Srbiji može doneti krvoproliće ukoliko se odmah ne ubije. Majka  ostavlja novorođenče i poruku o njenom poreklu u blizini jednog manastira. Sakrivena među  zidinama, Anastasija tokom odrastanja proživljava tešku dramu zbog žiga kojim je obeležena, ali postaje i jedini svedok svih zločina počinjenih  unutar manastira.

Početkom 21 veka mlada novinarka Drina  naći će se na rubu života od trenutka kada bude optužena za težak zločin. Inspektor zadužen za slučaj otpočeće istragu. Kada shvati da  trag vodi u daleku prošlost, pokušava da pronađe  misteriozni sef  koji povezuje dve žene. Jedini način da spasi Drinu je suočavanje sa mrtvom Anastasijom. Tajna obavijena velom sudbine, istorije, zločina i jedna strašna istina koju niko nikada nije uspeo da otkrije….. ”

Svakako se na ovome neće završiti jer promocija će tek uslediti gde god bude bilo interesovanja za književna dela ove umetnice.

Tako već sad možemo najaviti da će Angelina imati promociju u Zrenjaninu, i to ni manje ni više nego u zrenjaninskom zatvoru, 13-og septembra.

U Srebreniku je takođe zakazana promocija za 6. oktobar s početkom u 19h.

Mi ćemo nastaviti da pratimo i dalje rad Angeline Petrović i da vas obaveštavamo o svim novostima, a koji se tiču njenog stvaralaštva. Jer umetnost i kvalitet svakako zaslužuju pažnju čitalaca.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.