NELE KARAJLIĆ, BRANKO DIMITRIJEVIĆ I IVAN-GORAN VITEZ VODIĆE RADIONICE “PISATI, REŽIRATI, IGRATI KOMEDIJU” NA COMEDY FESTU!

NELE KARAJLIĆ, BRANKO DIMITRIJEVIĆ I IVAN-GORAN VITEZ VODIĆE
SERIJU RADIONICA POD NAZIVOM “PISATI, REŽIRATI, IGRATI
KOMEDIJU” NA COMEDY FESTU!

 U periodu od 25. do 29. maja ove godine bide održan prvi Međunarodni festival filmske komedije – Comedy Fest, čiji je idejni tvorac Gordana Grubješić, a osnivači i izvršni producenti su Superstar Culture i FAME Solutions . Vođeni idejom da komediju treba shvatiti ozbiljno, programski direktor Dragan Jeličić i selektor Dimitrije Vojnov, osmislili su za prvo izdanje festivala devet programskih celina, u sklopu kojih de biti prikazano 15 premijernih naslova i 35 repriza. Prvi festival filmske komedije stavlja naročit akcenat i na poslovno-edukativnu dimenziju. U skladu sa jednim od svojih osnovnih principa, da smeh shvata ozbiljno, bude organizovana tri masterclassa sa iskusnim predavačima koji de polaznicima ovih programa, najpre studentima filmskih škola, preneti svoja znanja i savete.

Seriju masterclassova na Festivalu filmske komedije 25. maja u 13 časova otvara Nele Karajlić, legendarni muzičar i humorista, koji se u svetu komedije iskazao u svim ulogama. Kao scenarista i glumac radio je sve televizijske forme – od skeč šoua Top lista nadrealista do sitkoma Složna braća, glumio je u nizu Kusturičinih filmova, a okušao se i kao reditelj u realizaciji humorističkih programa. Karajlićevo ime je postalo brend u domenu regionalne komedije i na masterclassu de pokušati da obuhvati svu širinu svog komediografskog angažmana. Otud se i tema masterclassa vrlo otvoreno definiše kao Kako se gradi humor.

Masterclass Pisati komediju održaće Branko Dimitrijević. Dimitrijević je diplomirani dramaturg sa velikim iskustvom u pozorištu i na televiziji. U periodu kada su zabavni programi Radio-televizije Beograd i Studentski kulturni centar bili svetionici inovacije na našoj sceni, Dimitrijević je participirao u nizu njihovih ključnih projekata. Kao dramaturg radio je na nizu jugoslovenskuih komedija tokom osamdesetih među kojima su neke poput Nema problema Miše Miloševića ostvarile i veliku gledanost.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.