Nataša Milojević: Deklarišem se kao „umetnica“ To mi nekako najviše ide uz mene

FM42: Nataša  za početak kako bi se predstavila nasim čitaocima.
Deklarišem se kao „umetnica“. To mi nekako najviše ide uz mene. Dodala bih ono – po profesiji i životu. Verujem da će lepota zaista spasiti svet i nastojim da u svim segmentima svoje karijere, i života inače, provučem to nešto „lepo“ u kom god obliku da se ono nalazi.  Jako mi je bitan taj estetski momenat, sklad, smisao… počev od ponašanja, izgovorenih reči, hoda… pa do odevnih kombinacija, koje su samo završnica. Ako ćemo profesionalno, zanimaju me različiti vidovi umetnosti; pored mode, moja velika ljubav su sportski automobili, to jest njihov dizajn, kao i savremeno likovno stvaralaštvo, poput kolaža koje radi  Dina Broadhurst. Sve te kockice nastojim da posložim i u svoj rad.

FM42: Šta te najviše inspiriše?
Slažem se da je inspiracija svuda, ali ako bi to trebala da bude jedna stavka, onda biram ljude. Nekad me pokrene izgovorena reč, nekad anegdota, nekad samo postojanje određenih osoba i njihova energija. Veliki broj mojih dela – bilo da je reč o dizajnu, pisanoj reči ili ilistracijama, su nastali kao posveta dragim bićima, ljubavima. Kako bi jedan moj prijatelj rekao – kad te zavoli umetnik, postaješ besmrtan. Među mojim “muzama” su i glumac Milan Marić i muzičar Miloš Šebek.  Uz to, obožavam modne časopise. Vogue Paris mi zauzima pola sobe. Fotografije Chris Collsa i Sebastiana Kima, kao i ilustracije Thierry Pereza me jako često inspirišu, kao i sve što je povezano sa brendom Saint Laurent.  I uvek moj Pariz!

FM42: Imala si priliku da radiš na raznim pozicijama u modnoj industriji i medijima. Koji posao/projekat bi izdvojila?
Za par godina bih mogla da proslavim dve decenije rada u modi, tj. često se šalim na svoj račun da ceo život živim po nekoj modi. Prvu haljincu za Barbiku sam sašila sa sedam godina.

Svaka faza je imala mnoštvo svojih benefita, i sve su to zapravo sjajna iskustva, ali bih kao ozbiljnu, mogu da kažem italijansku, školu, izdvojila godine provedene u Ines Atelier. Imala sam priliku da upoznajem i sarađujem sa najrenomiranijim stvaraocima iz sveta mode, brojnim javnim ličnostima i prođem sve faze građenja  brenda.  Ines je i donela jedan način rada na svetskom nivou  i mislim da sam tu najviše naučila, do sad, i “izbrusila” sebe. Sada  se nalazim u nešto drugačijoj priči. Radim za modni brend “Ballary” u mom rodnom gradu, Topoli, koji mi je pre svega veliki izazov.

FM42: Na čemu trenutno radiš?
U “Ballary” mi se posao deli na onaj kreativni, u smislu rada na kolekcijima, zajedno sa glavnom dizajnerkom Marinom Janković,  i pratećem programu koji doprinosi vizuelnom identitetu brenda; i onaj menadžerski, gde se, zajedno sa direktorem i kolegama, bavim raznim projektima u cilju unapređenja kvaliteta čitavog poslovanja i jačanju samog brenda, na svim poljima. Tim čine sjajni ljudi i što je najvažnije, poseduju širinu u pogledu na svet mode i savremene tendencije, te su spremni da uvek iskorače u nešto novo.
Uz to, bavim se i sopstvenim brendom “Direction Artistique” tj izradom majica sa mojim modnim ilustracijama. Crtam, pišem za moj “Life in Vogue” blog, učim. Nije mi bilo dosadno od petog osnovne.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 Magazina.
Najpre želim da se zahvalim tebi što si mi učinila ovakvu čast da se nađem među svim onim inspirativnim i talentovanim ljudima, tvojim dosadašnjim sagovornicima. Sve čime se ti i tvoja sestra bavite zaista vraća nadu u prave kvalitete, u očuvanje sveta mode koji je zasnovan na kreativnosti, radu, idejama… Divno je poznavati ljude poput vas koje veruju u svoje snove i imaju svoj #myway. Sigurna sam da to isto važi i za vase čitaoce. Poručila bih im da budu iskreni, prema sebi, drugima, uvek i svuda; šta god da rade, da to bude iz srca i zato što tim istim srcem veruju u to. Ja ne verujem da je radoznalost ubila mačku, već joj je pomogla da prigrabi još neki život. Mora da vas interesuje svašta nešto. I ono što pomislite da nikad ne bi. Divno je saznavati nove stvari. Očekujte od sebe više no što drugi očekuju od vas. Ulepšavajte sve što može da se ulepša.  La vie est belle. Tres belle.