Muzički program Bašta festa dovodi najoriginalnija imena domaće muzičke i klubske scene. I sve to – besplatno!

MUZIČKI PROGRAM ŠESTOG BAŠTA FESTA
Uz muzički program Bašta festa plesaćete do zore pod vedrim nebom, uz najoriginalnija imena domaće muzičke i klubske scene. I sve to – besplatno!
Šesti Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se od 04. do 07. jula 2019. Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije mlade filmske autore, glumce i muzičare iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti!
Muzički program se održava u parku „Borići“, počinje odmah nakon projekcija filmova, od 00h, svake noći u toku trajanja festivala.

U četvrtak, 04. jula, slušaćemo Shoomadisca, u petak 05.jula – Bege Fank, koji nam kao što im i sama imena kažu donose disko i fank zvukove!
Subota, 06. jul, rezervisana je za Bašta žurku i Čola veče – veče pesama našeg najvoljenijeg pevača – Zdravka Čolića. Za Dj pultom su naš koordinator muzičkog programa Stefan Saveski i Nebojša Ilić Šone, koij čine Funk Technik group, koji je redovni domaćin Bašta žurki.
Program se završava u nedelju, 8. jula nastupom najaktuelnijih i (verujemo) najperspektivnijih mladih bendova Buč Kesedi i Šajzerbiterlemon!
Svi programi Bašta festa dešavaju se u Bajinoj Bašti – na otvorenom i BESPLATNI SU, te ste više nego dobrodošli da nam se pridružite i uživate u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi!

Buč Kesidi
je levoruki indi rokenrol elektro disko duo iz Pančeva, potpisan za izdavačku kuću Kontra. Iza sebe ima debi album “Posesivno-ospulsivni hospul” koji prati pet popularnih singlova i video spotova, među kojima su “Jaa (imam plaan)”, “Draga?”, “Kafe aparat”, i dugogodišnji niz koncerata po regionalnim klubovima i festivalima.
Krajem prošle godine izbacili su radijski hit “Nema ljubavi u klubu”, prvi singl sa nadolazećeg drugog albuma, koji je doneo veliki odziv kod publike kao i pozitivne kritike na svim regionalnim top listama (Balkanrock, Tegla.rs, Muzika.hr, BeforeAfter, Strategija zvuka…), a poslednji singl koji je izašao u aprilu, “Đuskanje ne pomaže”, već dobija još bolje kritike i potvrđuje njihovu težnju ka komercijalnom i umetničkom uspehu u radu na drugom albumu. Trenutno spremaju novi singl, letnji hit, koji treba da izađe u julu.
Na festivalu će svirati selekciju hitova sa debi albuma, kao i nekoliko potpuno novih pesama sa predstojećeg albuma.
Đuskanje ne pomaže: https://www.youtube.com/watch?v=anidC6e9tJE
Nema ljubavi u klubu: https://www.youtube.com/watch?v=CaZOa3KvfA0
Facebook profil: https://www.facebook.com/buckesidi
Youtube kanal: https://www.youtube.com/c/buckesidi
Instagram profil: https://www.instagram.com/buckesidi/
Klačar Kristijan Shoomadisco
DJ od 1996. godine, iza sebe ima nekoliko radio emisija, što FM, što na internetu, hiljade noći za mixetom po celom Balkanu i svim poznatijim klubovima, festivalima u regionu.
Stil varira od jazz-a,pa preko funka i disko muzike pa do novih, pažljivo odabranih primeraka novije elektronske plesne kulture i sve u korist plesa.
https://www.facebook.com/Shoomadisco/
https://www.mixcloud.com/kristijanklacar/
Šajzerbiterlemon.

ŠAJZERBITERLEMON su Ana Đurović na bubnjevima, Mario Marković na basu i pratećim vokalima i Jovan Sibinović – gitara i lead vokal. O njima kažu: “Ima tih nekih bendova koji se s vremena na vreme pojave u moru sličnih/generičkih/istih i jednostavno uspeju u onome što će mnogi svrstati u red izmišljanja tople vode, ipak, voda ovih momaka i cure je nešto toplija i premda su uzori i uticaji neizostavna stvar u današnjem rokenrolu, njihov način i pristup nije pusta mimikrija nego krvožedni ugriz do kosti preko vena i krvi.”
Bend je nastao početkom 2014. godine, a prva svirka je održana u beogradskom klubu “Atom”, 30. marta 2014. godine, kada je Šajzerbiterlemon nastupio zajedno sa bendovima Vizelj i Warhol.
U maju 2015. godine ŠBL postaje jedan od pobednika Converse Rubber Tracks takmicenja i osvaja snimanje u Studiju M u Novom Sadu, a demo snimke promovišu na svirkama u Božidarcu, na Zidiću ispred Doma omladine, i mnogim drugim.
Tokom 2016. dolazi do promene postave, u aprilu 2017. godine izlazi prvi zvanični singl i spot “Čudni ljudi” koji osvaja razne regionalne top liste (6. Mesto u izboru portala Balkanrock za regionalni singl godine), a u oktobru iste godine bend samostalno objavljuje svoj prvi EP, koji dobija sjajne kritike, pronalazi mesto na mnogim regionalnim godišnjim top listama i koji zatim promoviše svirkama u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Ljubljani, Subotici, Nišu itd.
U martu 2018. bend naknadno izbacuje spot za treći singl sa albuma “Opet on”, koji kasnije zauzima treće mesto u izboru portala “Muzika.hr” za najbolji regionalni spot 2018. godine.

Svi programi Bašta festa dešavaju se u Bajinoj Bašti – na otvorenom i BESPLATNI SU, te ste više nego dobrodošli.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts