Monoi nakit za sva vremena

Nakit koji nije vezan za trend ili sezonu – jedan je od glavnih atributa minimalističkog brenda nakita Monoi. Osnovan od strane dvoje arhitekata Marka i Maje Bacanin krajem 2018. godine u Novom Sadu. Karakteriše ga pročišćeni stil inspirisan geometrijom i modernom arhitekturom.

“Spontano smo preneli osnovne geometrijske elemente u strukturne ručno izrađene komade nakita sa fokusom na čiste tehničke detalje. Ovo su jednostavni oblici, neopterećeni ukrasnim detaljima, koji su efikasni zbog svog neočekivanog izgleda kada je reč o nakitu. Ono sto je nama takođe veoma važno jeste kako nakit izgleda i kada se ne nosi, odnosno kao samostalan dizajnirani element.”

Sav nakit se izrađuje od srebra i zlata u porodičnoj radionici u Novom Sadu, spajajući tradicionalne, održive metode izrade i savremeni dizajn. Proizvodni proces se započinje preradom i rafinisanjem srebra ili zlata. Pomno praćenje materijala od ove početne faze doprinosi kvalitetu finalnog proizvoda. Nekonvencionalni postupak izrade srebrnih limova još je jedan od ključnih atributa Monoi nakita. Razvijen  “in house”od strane tima tehnologa, on posebno odgovara specifičnoj strukturi materijala potrebnoj za Monoi nakit.

Spoj dugogodišnjeg iskustva kroz porodičnu manufakturu proizvoda od plemenitih metala i veština stečenih kroz arhitektonsko obrazovanje je rezultiralo prepoznatljivom pročišćenom estetikom kolekcije prstenja.

Fokusom na funkciju, jednostavnu estetiku ali bez žrtvovanja udobnosti, postiže se lako integrisanje nakita u bilo koji način odevanja ili priliku.

“Sve što kreiramo nije vođeno trendom, već intuicijom i ličnim ukusom. Ideja je da estetika brenda privlači ljude sa odredjenim načinom razmišljanja a ne samo stilskim senzibilitetom. Želimo da kupci osete deo pozitivne energije uložene u stvaranje svakog pojedinačnog proizvoda.”

Koncept Monoi “bespoke” nakita su male, ručno rađene serije i ne podrazumeva sezonske kolekcije.

Nova kampanja za kolekciju minđuša i narukvica pod nazivom TEXTURES je upravo lansirana. Inspirisana različitim “teksturama” osećanja koja prate upečatljivu 2020 godinu.

“Ono što je interesantno za minđuše je da će svi modeli moći međusbno da se kombinuju. Prodavaće se pojedinačno što omogućava kupcima kreativnu slobodu kroz zabavnu kastomizaciju nakita.”