Modni Bloger Josip Grabovac postao ambasador vinarije Rubis

 

Ekskluzivno: Modni bloger Josip Grabovac postao je zvanični ambasador vinarije Rubis. Pogledajte i fotografije iz kampanje koju je snimio sa manekenkom andjeoskog lica -AnaMaria Krmek, koju je i sam otkrio.

Kreativni direktor: Josip Grabovac
Model: AnaMaria Krmek
Foto: Imago Studio

VINARIJA RUBIS

Već četvrtu generaciju u vinariji Rubis bave se proizvodnjom grožđa i vina. Ime vinarije se veže za izvedenicu iz latinske riječi koja bi značila drača. Drača je jedan od simbola Hercegovine. Vinarija je smještena u malom mjestu Vionica. Vinogradi su smješteni na mikrolokacijama Vionica i Pijana Brda . Asortiman s kojim raspolažu u vinogradima je chardonnay, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, merlot i naravno žilavka i blatina. Sami vinogradi su orjentirni na južnu stranu sa dosta sunca. Tlo ima izuzetna mineralno karbonatna svojstva i takvu dubinu da same žile od čokota pronalaze vodu što na kraju pogoduje prinosu i kvaliteti grožđa. Njihova filozofija je usmjerena ka pozicioniranju domaćih sorti Žilavke i Blatine na svjetskoj vinskoj sceni. Proizvodni kapaciteti vinarije su trenutno 250.000 l, a godišnja proizvodnja je 150.000 l. Planovi su širenje do kapaciteta od 600.000 l, sa godišnjom prozvodnjom od 300.000 l. Također vinarija je započela priču i sa profesionalnom destilerijom u kojoj će proizvoditi najbolje destilate što mogu dobiti od voća.

ŽILAVKA RUBIS 2016
Definitivno najpoznatija domaća sorta. Kao što i samo ime kaže ,to je nešto što možda najbolje opisuje težak život na škrtoj hercegovačkoj zemlji. Sorta koja je u hercegovačkom kršu pronašla vodu i sunce i iskoristila najbolje o d toga da bi došla do stolova najpoznatijih svjetski vladara i najprobirljivijih ljubitelja ove zanosne kapljice i postala sinonim za Hercegovinu. Žilavka Rubis 2016 je sastavljena iz vinograda sa Vionice i Pijanih Brda. Grožđe koje su koristili je imalo jako mali prinos, svega 1,2 kg po čokotu. Odlikuje ga izraženi šećeri i kiseline te izuzetna mineralnost zbog koje imaju takvu aromatičnost kao nijedna žilavka na terenu. Vinogradi iz kojih koriste grožđe su stari od 5 i 10 čak i do 80 godina. Splet svega navedenog im daje izuzetno vino koje je jako teško porediti sa bilo kojim drugim vinom. Postupak pravljenja vina: ručna berba grožđa, muljanje grožđa (mljevenje), maceracija grožđa u trajanju od 13 sati pri temperaturi od 17 stupnjeva, otakanje mošta, fermentacija narednih 8 dana pri temperaturi od 15 stupnjeva, da bi potakli fermentaciju koriste prirodne kvasce kako bi dobili najbolju prirodnu aromu, kad je fermentacija gotova vino jos dva do tri mjeseca odlezava na finom talogu , zatim krecu u pretok vina i grubu filtraciju , zatim rade stabilizaciju vina na temperaturi od -5 stupnjeva, nakon stabilizacije ponovno vrše filtraciju finim sterilnim fiterima i punjenje vina u boce. Nakon odležavanja od tri mjeseca vino je spremno za konzumaciju.Hrana koja je preporučljiva uz ovo vino: piletina i sve vrste bijelih mesa, plodovi mora i riba, razne vrste sireva u blažoj varijanti. Preporuča se čašica do dvije za ljepši spol dok je jedna butelja dnevno idealna mjera za osobe muškog spola.

VETERIBUS 2015

Veteribus (lat. =stari načini)
Kao što samo ime kaže Veteribus je vino dobiveno korištenjem starih metoda. Krenuvši iz vinograda koje su ručno obrađivali do ručnog branja grožđa i biranja najboljih od najboljih bobica do mljevenja grožđa na starom mlinu koji je u vinariji stotinu godina. Zatim ide maceracija od 10 dana te otakanje vina i fermentacija i odležavanje u francuskom hrastu . Vino će narednih 12 mjeseci da spava u francuskom hrastu. Zatim ide buđenje i punjenje u boce. Vino odležava narednih 6 mjeseci u bocama i nakon toga je spremno za konzumaciju. Ovo vino je limitirano sa količinom od samo 550 boca . Preporuča se dekantiranje prije konzumacije. Vino koje ide uz jela od crvenog mesa. Definitivno nešto što trebate podijeliti sa dragom osobom.

VINA RUBIS potražite na Facebook stranici: VINA RUBIS

I instagram profilu: VINA RUBIS

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.