Connect
To Top

Modne vinjete na 39. Black’n’Easy Fashion Week-u

Modne vinjete na 39. Black’n’Easy Fashion Week-u

Večeras se u prostoru galerije Štab okupila publika istančanog modnog ukusa kako bi uživala u alternativnom delu programa 39. Black’n’Easy Fashion Week-a koji nosi naziv Modne vinjete. Izlagači Modnih vinjeta prolećnog izdanja Beogradske nedelje mode su kao i uvek inovativni i specifični predstavnici domaće modne scene: Marko Glavinić, Daniela Glišić, Jovana Jokić, PARADOX – Melanija Vasić, Valentina Feher, Tijana Milunović, Bojana Staletović i Jelena Čović.

Atelje Alternativa by Daniela Glišić

Atelje Alternativa by Daniela Glišić

Muškom mini kolekcijom pod nazivom „Playground“ koja predstavlja vezu i igru između crno-bele boje, sportskih i urbanih formi, jasnih krojnih linija i grafičkih printova, predstavio se Marko Glavinić. Materijali koje koristi su različiti i inovativni, svedenog kolorita sa jasnim akcentima. Kao poziv na različitost, eksperiment i igru, prisutna je klasična ahromatska paleta sa detaljima jakih boja.

Atelje Alternativa by Daniela Glišić predstavio je tematsku celinu koja je bazirana na crno-belom koloritu. Modeli su inspirisani prostornom geometrijom i primenom kroz kontrast čvrste i meke strukture tkanine. Osnovu koncepta čini istraživanje kroz spajanje mekih, nežnih, drapirajućih materijala i čvrstih, krutih utegnutih formi. U primeni su taft saten, viskoza i pamuk.

Izvor inspiracije za svoju kolekciju koja nosi naziv „WAteR”, Jovana Jokić pronašla je u vodi. Osnovna ideja je eksperimentisanje različitim teksturama materijala, poigravanje printom i različiti načini prikazivanja vode kroz materijale. Na prvi pogled sve izgleda jednostavno i svedeno, ali je sa druge strane veoma zahtevno za izvedbu. Korišćeni su raskošni materijali poput svile, viskoze, pamuka i lana obogaćeni specifičnim načinom obrade poput metaliziranih premaza i laserskog sečenja.

PARADOX je proistekao kao drugi zajednički projekat pet mladih dizajnerki Melanije Vasić, Valentine Feher, Tijane

Jovana Jokić

Jovana Jokić

Milunović, Bojane Staletović i Jelene Čović. Spojivši svojih pet pozitivnih energija, odlučile su da budu složne, da rivalstvo ostave po strani i naprave paradoks u realnom modernom

Marko Glavinić

Marko Glavinić

svetu. Kolekcija je nastala iz njihovih različitosti koje su spojile u jedno i kao inspiraciju uzele kontrast koji se ogleda u različitim dezenima i printovima, a zahvaljujući njihovim različitim estetikama dolazi i do različitih formi.
U nastavku programa publici će biti pružena prilika da se kroz izložbu Exploring Inspirations u KC Gradu još bolje upozna sa kulturom i modom Holandije, zemlje koja je obeležila ovaj Belgrade Fashion Week. Jedinstvenu priliku da kupe modele predstavljene na revijama imaće samo u četvrtak u prodavnici Koncept 45. Organizatori projekta pozivaju publiku da im se pridruži na zatvaranju 39. Black’n’Easy fashion Week-a u TC Ušće gde će imati priliku da se druže sa poznatima, kao i da dobiju lične savete od poznatih stilista.

PARADOX

PARADOX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Fashion42

more posts