Connect
To Top

Maja Bunčić: Kada nekome kažem da sam novinar uvek naglasim da se bavim onom lepom vrstom novinarstva. Kultura, umetnost, moda, lifrstyle.

FM42: Kako izgleda dan u redakcija magazina ELLE?
Zanimljivo. Iako SAM ja zadužena isključivo za digital deo, te sam prevashodno usmerena na taj deo posla, kompletna redakcija funkcioniše kao tim. Uvek smo jedni za druge tu, kada god neko ima nedoumicu, a u modnom svetu ima ih dosta. Atosmfera u kojoj radite, važna je koliko i posao koji radite. Ja imam sreće u oba slučaja.

FM42: Da li je posao o kojem maštaju mnoge devojke, glamurozan?
Samo u izuzetnim prilikama, poput one kada se održava neki od naših zaista glamuroznih događaja, kao što su Elle Style Awards ili Elle  Fashion Dinner. Mada je redakcija i tada poprilično zadužena za sve ono što se dešava iza kulisa, a taj posao je prvenstveno odgovoran, a ume da bude i naporan.
Ovo je posao koji se radi iz ljubavi, lep je, ali ne i glamurozan, kakvim se predstavlja u filmovima. Ali uvek bih pre glamura izabrala ljubav.

FM42: Koje su prednosti i mane novinarskog posla?
Kada nekome kažem da sam novinar uvek naglasim da se bavim onom lepom vrstom novinarstva. Kultura, umetnost, moda, lifrstyle. Bavite se lepim temama, ponekad vrlo kreativnim, zbog čega vam posao predstavlja uživanje. A, raditi posao u kome uživate i koji vas ponekad zaista ispunjava i čini srećnim, velika je retkost. Oduvek bila. Pogotovo danas. Pritom, ovo je posao u kome se susrećete i upoznajete sa nekim sjajnim ljudima. Utoliko je lepše, ako imate sreće da takvi ljudi čine vaš tim.
Jedna od opšte poznatih i najvećih mana ovog posla jeste radno vreme, koje iako zvanično, ume često da traje duže od onog previđenog vremena. Takođe, u digitalnom svetu nema mnogo mesta za kreativnost, sve je u brojevima i brzini, što ume biti mučno ako ste kreativac. No, ako ste poput mene zaljubljenik u posao koji radite, onda ćete uvek naći vremena i za taj kreativni deo.
Zato, radite posao koji volite.

FM42: Članak /intervju na koji si veoma ponosna?
To bi definitivno bio članak o Supermodelima 90-ih, jer je legendarna “velika petorka” značajno zaslužna za moju ljubav prema modnom svetu od ranog detinjstva.
A, ni članak nije loš. Tačan naziv teksta je “Jesu li Supermodeli 90-ih zaista nezamenjivi?”

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Koliko ste puta čuli i pročitali da ukoliko verujete u svoje snove oni će se ostvariti?
Ja sam previše puta, zaista. Dok mi se ova “kliše fraza” nije smučila. Međutim, život vas kako to obično biva, uvek demantuje.
Ja sam dokaz da je zaista moguće ostvariti svoje snove, bez ičije pomoći, ali opet ne samo i ako dovoljno jako verujete. Verujte u sebe da, ali budite hrabri i ne odustajte lako.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Interview42

more posts