Maja Babović & magičan MAYAMILANO Jewellery

Zanimljivo je da kamenje biramo u odnosu na trenutnu životnu situaciju, sva ova značenja dragog kamenja su usko povezana sa našim emocijama, koje upravljaju, ili nadam se ne baš uvek, našim životom.

Maja Babović / MAYAMILANO /PH: Andrej Hicil

FM42: Kada i kako je započeo tvoj dizajn MAYA MILANO JEWELLERY?
Od malih nogu u mojoj porodici estetika je bila prioritet. Uvek sam bila očarana lepotom, a sazrevajući, jos više saznanjem da je estetika kategorija koja evoluira u skladu sa razvojem ličnosti. Diplomirala sam menadžment na Lozanskom fakultetu gde sam uvek sanjala da radim na “case studies” koji se bave modnom industrijom, kojih je bilo malo. San mi se ostvario, završila sam master na Bokoniju koji se isključivo bavio menadžmentom u modnoj i dizajn industriji, nakon čega sam odlučila da ostanem na izvorištu lepote i stila, u Milanu, gde sam pohadjala razne kurseve u jednoj tradicionalnoj milanskoj zlatarskoj školi, gde i

započinjem da pravim sama svoje komade nakita. Putovanja su uvek tu da obogaćuju estetsku viziju, ove godine sam imala šansu da obidjem značajne sajmove nakita Paris, Madrid, Arezzo, Vicenza, Hong Kong, Bangkok, Basel, Istanbul. Ali, mogu bez zadrške da kažem da mi je osnovna inspiracija moj Milano, od arhitekture, pijaca, terasa punih pažljivo izabranog cveća, način na koji je servirana hrana, savršeni stil milanskih žena i muškaraca koji sve to umeju da iznesu na posebno osmišljenom personalizovanom Rossellini biciklu, tajne bašte iza bezbroj vrcavo maštovitih kapija, do vrlo važnog najmanjeg detalja fonta ručno ušivenih inicijala na muškim košuljama i otkopčanog prvog dugmeta na savršeno iskrojenom sakou. Da li je potrebno više od toga za estetiku par-excellence?

FM42: Kako bi opisala svoj dizajn?
Ženstven, senzualan, pun boja, nakit koji ima priču, emocije, umetnost. Svakoga dana nosim barem jedan komad mog nakita, i tako dobro opisuju kako se toga dana osećam, uživam u svakom pogledu na moju narukvicu ili zveckanje sitnih kamenčića na ogrlici, boje labradorita u nekom emotivno kišnom danu, ili intenzitet granat i citrina kada nam se čini da nam je život holivudski.

FM42: Da li imate muzu ili ste inspirisani da dizajnirate za poseban tip žene? Ako da, ko je ona?
Inspirisana sam Milanom, prirodom, umetnošću, arhitekturom, životnim pričama. Završavam kurs Sotheby’s Istorije Umetnosti, koji mi mnogo doprinosi u stilskoj definiciji nakita.

Suzanne Belperron i Reymond Templier su klasici i moja nepresušna inspiracija, ali možda ipak za neko drugo vreme, ili za neke druge žene.

Savremena verzija dva navedena pionira, Lauren Adriana, je definitivno moja potpuna fascinacija.

Narukvica MAYA MILANO

FM42: Na čemu trenutno radite?
Trenutno radim na THEODORA narukvicama, koje su prvi model koji sam uradila. Ja ih bukvalno svakoga dana nosim, one su poput produžetka ličnosti, slažu se uz sve, ukoliko su izabrane iz autentičnog “ja”. Drago kamenje koje ih oplemenjuje je takodje izbor koji se slaže uz osobu, neko ko žudi za ljubavlju će uvek izabrati dupli rozenkvarc, koji privlači istinsku ljubav, koja podrazumeva uzajamno davanje, ali i primanje. Rozenkvarc se uvek nosi u parnom broju, jedan za primanje, drugi za davanje. Ili, božanstveni granat, njegova bordo boja označava magičnu moć ljubavi i strasti, daje seksualnu vitalnost koju duša priželjkuje, ali zabrane blokiraju.

FM42: Da li imaš omiljeno drago kamenje, ili materijal, ako da, koji?

Zaljubljena sam u drago kamenje. Misteriozni mesečev kamen sa svojom negujucom, senzualnom, duboko ženskom energijom nas vraća sebi, daje nam uvide o tome koliko i da li zloupotrebljavamo našu energiju i uči nas kako da volimo i negujemo sebe.

Malahit je kamen preobražaja. Život se mnogo intenzivnije živi pod uticajem ovog avanturističkog kamena, koji podržava preuzimanje rizika, pa samim tim i promenu.

Zanimljivo je da kamenje biramo u odnosu na trenutnu životnu situaciju, sva ova značenja dragog kamenja su usko povezana sa našim emocijama, koje upravljaju, ili nadam se ne baš uvek, našim životom. Privučena sam tumačenjem emocija, došla sam do 3. godine Psihologije – moje prve akademske pasije, kada su me okolnosti odvele u pravcu menadžmenta, i sada mi je cilj da spojim ove dve pasije u jednu, kroz nakit.

Toliko toga stoji iza izbora nakita, neke žene se kriju iza glamuroznih, velikih komada, kao š !@#$%^&* u odbrani od previše izloženosti, ili kako bi upravo privukle pažnju. Istraživanje koja su sproveli psiholozi pokazuje da na osnovu nakita koji neko nosi, možemo da sudimo o njegovim sklonostima i karakteru.

FM42: Gde možemo da pronadjemo MAYA MILANO nakit?
MAYA MILANO se prodaje na dva mesta u Milanu. U prelepoj Zepter Lifestyle prodavnici pored Duoma (Via San Pietro all’Orto 10), zatim u Via Cernaia 12 u najlepsoj Brera zoni u šiarmantnom showroom-u INTERNO 12. U Beogradu u Knez Mihailovoj u Zepter Shop Knez Mihailova 1 i LIP boutique Knez Mihailova 39. Možete takodje da pogledate nas instagram i fb stranicu /mayamilanojewellery za sve buduće informacije o prodajnim mestima.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.