Lidija Gajić: Nikada ne odustajte od svojih snova, ma koliko ludo oni delovali

 

FM42: Lidija kako si došla na ideju da pokreneš online biznis?
Posle rada na lokalnoj televiziji, gde sam shvatila da mogu više i bolje, napravila sam spisak stvari koje volim da radim i koje mi idu od ruke. Iz celog spiska najviše su se izdvajale stavke: pisanje, kreativni rad, pomaganje ljudima. Tada mi je na pamet pala ideja da bi sve to moglo da se objedini u formi bloga, ali to mi je nekako bilo „malo“. Nakon toga mi je reč magazin upalila lampicu u glavi. Iste sekunde sam reagovala i krenula u akciju i u pripreme. Nije bilo lako, ali ni jednog trenutka se nisam pokajala niti poželela da odustanem. Tako je nastao Shine magazin.

FM42: Kome je namenjen i kakav je koncept?
Shine magazin je namenjen kako savremenim ženama tako i muškarcima. Kao i roditeljima i onima koji to tek žele da postanu. Namenjen je ženama i muškarcima koji brinu o sebi u svakom smislu te reči.

Koncept magazina se sada, za razliku od saamog početka, dosta izmenio i uozbiljio. Neke rubrike su izbačene, neke nove ubačene. Rubrike koje su nam u prvom planu su nega celokupnog tela i kose, recenzije proizvoda, zdrav način života i zdrava ishrana sa receptima (o tome pišu nutricionisti), kutak za roditelje (piše diplomirani vaspitač), rubrika za dame sa oblinama, zatim lepote Srbije i turizam u Srbiji. Smatramo da i naša zemlja ima mnogo toga da pruži i pokaže. Saveti o marketingu, čitalački klub, preporuke dobrih radionica, filmova, serija, pozorišta, koncerata i ostalih događaja. Moram da napomenem i saradnju sa Posebnim poklonom; o njihovim originalnim i nesvakidašnjim poklonima možete čitati na stranama magazina.

FM42: Najzanimljiviji sagovornik do sada…
Iskreno ovo pitanje mi je baš teško i moraću da ga podelim na dva odgovora. Što se tiče live uključenja i live intervjua to je definitivno Bojan Marović. A što se tiče intervjua u pisanoj formi to je Katica Đorđević – motivacioni govornik i Jelena Bašević – Snovi u koferima.

FM42: Kakvi su ti dalji planovi?
Naravno, da se održi kvalitet magazina, da se realizuju saradnje sa kojima smo u pregovorima i naravno štampano izdanje magazina za koje polako pripremamo teren.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina?
Nikada ne odustajte od svojih snova, ma koliko ludo oni delovali. Verujte u sebe, jer vi ste ti koji će na kraju staviti tačku.

Lidija Gajić, vlasnica i osnivač Shine magazina