LEE RANALDO iz čuvenog benda SONIC YOUTH, nastupa na Resonate festivalu!

LEE RANALDO iz čuvenog benda SONIC YOUTH, nastupa na Resonate festivalu!

Li Ranaldo (Lee Ranaldo), muzičar, kompozitor, vizuelni umetnik i producent, jedan od osnivača i član benda Sonic Youth, nastupa u okviru šestog Resonate festivala, koji traje od 19 do 22. aprila 2017. u Beogradu.

Li Ranaldo nastupiće u solo akustičnom izdanju u petak, 21. aprila u Domu omladine Beograda, 

dok će u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), 22. aprila u 17h izvesti svoj čuveni performans suspended guitar, kojim ujedno i zatvara predavački deo Resonate festivala.

Na koncertu u Domu omladine Beograda pre Li Ranalda, od 20:30 nastupiće i domaći bend Vvhile i švedska muzičarka Ana Fon Hausvolf (Anna Von Hauswolff)

Lee Ronaldo Sonic Youth
Lee Ronaldo Sonic Youth

 

Li Ranaldo (Lee Ranaldo), osnivač i gitarista njujorške grupe Sonic Youth, jedna je od savremenih alternativnih kulturnih ikona. Njegov način gitare definisao je noise zvuk, koji je uticao na gitariste širom sveta u proteklim generacijama. Disonantna oštrina kao stil kojeg je sam stvorio, godinama je inspiracija underground bendovima koji ne žele ni tradicionalni rok izraz, niti punk jednostavnost. Ranaldov zvuk je jedinstven jer na svojim gitarama koristi modifikacije i alternativne štimove koje menja od pesme do pesme. Magazin Spin ga je pre nekoliko godina proglasio za najboljeg gitaristu na svetu, zajedno sa Turstonom Murom (Thurston Moore), kolegom iz benda.

Poslednjih godina Li Ranaldo nastupa kao solo umetnik, čiji su albumi i koncerti – sa bendom ili solo akustični – uvek umetnički doživljaj posebne vrednosti. Na nastupima u Beogradu će se predstaviti u solo akustičnom izdanju u petak, 21. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda, izvodeći kompozicije sa svojih poslednjih samostalnih albuma, Between the Times and the Tides (2012), Last Night On Earth (2013), Acoustic Dust (2014). Dan kasnije, u subotu 22. aprila, u 17 časova, njegov čuveni audio – vizuelni performans suspended guitar – u kome učestvuje i njegova supruga, konceptualna umetnica Leah Singer – zatvoriće predavački deo ovogodišnjeg Resonate festivala.

Karte u pretprodaji po ceni od 1200 dinara možete kupiti do kraja ove nedelje na svim prodajnim mestima Eventim-a.
Od ponedeljka 20. marta cena karte za ovaj koncert je 1800 dinara

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.