Jasmina Šupeljak: Ne postoji loš odevni komad, postoji samo loša odevna kombinacija

FM42: Kako izgleda vaš radni dan?
Moji radni dani su potpuno različiti, ja nemam fiksno radno vreme, moji poslovi su najčešće na nekoliko lokacija po gradu. Jedino što je sigurno svakog dana su obaveze prema deci, sve ostalo se dešava u hodu. Kada pišem potrebna mi je tišina i za taj deo posla je rezervisana noć.

FM42: Koji je najbolji deo vašeg posla?
I najbolji i najgori deo mog posla je što nemam radno vreme. Mač sa dve oštrice. Sa jedne strane ste opušteni, ali to često ode u preopuštenost i kada vas stisnu rokovi nastaje haos!

FM42: Koja je po vama kombinacija apsolutni pogodak?
Kliše, koji apsolutno uvek prolazi, bela oversized majica, bledi dzins Levis npr, crne baletanke i kožna bajkerka… kako sa ovom kombinacijom pogrešiti?!

FM42: Šta nikada ne bi ste obukli?
Nasmejali ste me ovi pitanjem, apsolutno ne postoji stvar koju nikada ne bih obukla. Ne postoji loš odevni komad, postoji samo loša odevna kombinacija.

FM42: Komad garderobe koji je must have za jesen/zimu?
Čini mi se da već nekoliko sezona unazad jesen i zimu obeležavaju više asesoari nego neki odevni komadi. Ako se vratimo na momenat Max Mara teddy kaputa, nakon njega se nije desilo ništa toliko upečatljivo. Definitivno New Bottega je iskočila i zbog toga garantujem da će senf i maslinasta boja i velike torbe biti hit.

FM42: Tri beauty proizvoda koja su vam uvek u torbi?
Pošto imam kombinovanu kožu uvek imam papiriće za matiranje kože, kremu za ruke L’occitane i Alverde calendula balzam za usne, košta oko 260 dinara, ali za nas koji rešenje problema pronalazimo u izjedanju sopstvenih usana je spas.

FM42: Opišite nam vaš stil oblačenja.
U vašem pitanju je i odgovor… moj stil… eklektika. Nekada sveden, nekada šaren, nekada potpuno neinspirativan. Stil je osećanje i inspiracija, kao što neko peva ili slika, tako se ja oblačim u zavisnosti od inspiracije, uvek drugačije a ipak osobeno. Mislim da ću napisati knjigu o stilu…

FM42: Da li možemo da očekujemo novi roman?
Novi roman “Ispričaj mi bajku” je već u štampariji “Službenog Glasnika” radujem se što će uskoro biti u rukama mnogih čitalaca!

FM42: Šta za vas znači reč “moć”?
Mnogi su u poteri za moći zanemoćali, platili cenu koja je uvek previsoka za nešto tako precenjeno. Nikada me nije obuzela, a tako mi ništa nije ni oduzela ta tako moćna, a nemoćna reč MOĆ.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Budite svoja sreća, inspiracija i motivacija, na kraju dana jedino koga treba da fascinirate ste vi sami, jedino koga treba da uspavate na kraju celog dana ste vi. Vi ste najveći razlog vašeg osmeha i ne dozvolite da vam to neko oduzme.

FOTO: Vladimir Živoinović za NOIZZ