Ivo Gamulin Gianni – ” Reakcija publike daje mi najbolji odgovor na ono što radim”

Prepustite se klasičnoj glazbi. Prepustite se dobroj glazbi – u glazbi ćete otkriti svu ljepotu života i smisao vašeg postojanja.

FM42: Ivo, jako dugo ste na muzičkoj sceni. Da li se sjećate vašeg prvog nastupa?
Naravno, nastupao sam kao petogodišnjak na božićnom koncertu i tada sam izveo pjesmu koju je napisala moja majka.
Mogu reći da je to bio moj prvi javni nastup i od tada pa sve do danas nisam otišao sa scene.
Od dječjih priredbi, amaterskih zborova, pjevanja u klapi i danas kao tenor u zagrebačkoj operi u kojoj sam ostvario mnoge zapažene uloge.

FM42: Specifični ste po tome da pjevate operu i pop muziku. Koja je vama draža?
Smisao i snagu za sve ono što radim u životu pronalazim u klasici. Klasična glazba je za mene oaza u kojoj se odmorim i ona me odvede u neku drugu dimenziju, zato mislim da svi oni koji uživaju u klasičnoj glazbi su zbilja blagoslovljeni. Najsretniji sam kad se uputim u planine u ranu zoru još za mraka i dok se penjem preslušam operu Tannhäuser R.Wagnera.

FM42: Imali ste priliku da surađujete s velikim muzičkim imenima. Da li možete izdvojiti neku od tih suradnji?
Teško je nekog izdvojiti, svaka suradnja je po nečemu bila posebna. Moja prva suradnja je bila s talijanskom zvijezdom Anom Oxa s kojom sam otpjevao svoju pjesmu “Pijesak vremena”- to je za mene bila velika čast.
Usljedila je suradnja s Gloriom Gaynor s kojom sam u New Yorku snimio božićni duet “”The first Noel”. Na svojim koncertima sam ugostio velike zvijezde poput Natalie Cole, Dionne Warwick, Pastora Soler, Davide Eliotte i mnoge druge.

FM42: Na čemu trenutno radite?
Pripremam koncert za Valentinovo u HNK Varaždin s mladom i jako talentiranom pjevačicom Irmom Dragičević.
Za dan žena svoj ću koncert pokloniti svim damama u kultnoj zagrebačkoj kazališnoj kavani “Kavkaz”.
U HNK Zagreb trenutno pripremam nekoliko uloga u raznim operama koje će biti izvedene do kraja kazališne sezone.

FM42: Tko vam je najveća podrška?
Na prvom je mjestu obitelj koja se istinski veseli svakom mom uspjehu.
Zatim prijatelji i najbliži suradnici koji sa mnom dijele svaki trenutak stvaranja nekog djela ili koncerta, često su ti trenuci najteži i publici nevidljivi, ali zato imam prijatelje koji su tu da me pridrže i pomognu, da me podignu.

FM42: Kako okruženje reagira na vašu muziku?
Nema ljepšeg osjećaja dok sam na sceni i kada vidim ozarena lica i osmijeh na licima publike. Reakcija publike daje mi najbolji odgovor na ono što radim. Smatram da darove i talente koje imam moram nesebično davati, oni nisu svima darovani, ali iz te zahvalnosti dajem publici ono što mi je darovano. Često citiram jednog filozofa koji je rekao: “Umjetnost je spoj ljudskog i Božanskog”. Pred tom spoznajem sam toliko malen i Bogu zahvalan što svojim talentom mogu na trenutke ovaj svijet učiniti ljepšim.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Prepustite se klasičnoj glazbi. Prepustite se dobroj glazbi – u glazbi ćete otkriti svu ljepotu života i smisao vašeg postojanja.