Intervju FashionMag42 Jelena Cvetanović – Make up Artist

Jelena, kako su izgledali vaši počeci u industriji lepote?
Već 18 godina sam u ovom poslu, i mogu se pohvaliti time da sam jedna od retkih koji zaista uživaju u svom pozivu  odrastajući u  porodici u  kojoj je jedan od roditelja umetnik( slikar- amater), nije bilo teško zavoleti igranje bojama, te tako iz te igre rodila se i ljubav prema mom životnom pozivu. Kao samouki šminker i frizer radila sam više od 10 godina, a zatim sam na akademiji za make up  u Beogradu, uz mentore Marka Nikolića i Nenu KovaUsledila su ucešća na mnogobrojnim revijama  poznatih dizajnerskih  imena sa naših prostora, Verica Rakočević, Darko Kostić, Dragana Ognjenović, Bata Spasojević, Ana Grebec i mnogi drugi. Usavršila sam svoje znanje, i od tada, evo već osam godina  sam u svetu ” industrije lepote”.

Nedavno ste saradjivali sa glumicom Ninom Janković, kako su izgledale pripreme?
Desila se saradnja sa mladim i talenovanim genijalnim modnim fotografom Djordjem Bukvićem, i ta saradnja me je odvela u neke nove sfere mode i lepote. Modna fotografija je postala i moja nova ljubav. Na našim projektima je uvek zastupljen timski rad. Zajedno planiramo, razmenjujemo ideje i realizujemo, tako zaista i  nastaju prava umetnička dela. Mnogo je uspešnih projekata proizašlo iz naše saradnje.

Model:Nina Janković MUA: Jelena Cvetanović Foto: Djordje Bukvić
Model:Nina Janković
MUA: Jelena Cvetanović
Foto: Djordje Bukvić

Tako su tekle i pripreme za set sa našom najlepšom mladom glumicom Ninom Janković.U skladu sa tematikom koju prati editorijal ,futuristički smo pristupili i ideji za make up i frizure koje  će Nina poneti.To mora biti nova nevidjena Nina..

Kakav make up predlažete za proleće/ leto?
Tako je  i nastao make up koji će definitivno biti trend u predstojećoj sezoni proleće /leto . Inspirisana  prelepim Nininim očima , boje koje će biti trend su electric blue, purple, kao i  boja breskve..Ten je blistav, svez, i lagano osuncan brozerom. Usne u nude mat nijansi, a trepavice jako naglasene. Nina je sjajna osoba i prelepa  zadovoljstvo je bilo saradjivati sa njom.

Koji vam je omiljeni kozmetički proizvod?
Što se kozmetičkih proizvoda tiče, omiljeni su mi Ofra absolut silk peptide puder, Ofra long lasting ruževi, Ofrin fiksator sa alojom i kamilicom, Mac face and body, i neizbežna Mixa micelarna voda sa kojom počinjem i završavam dan.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.