Hrono devojka – Milica Pokimica

Milice, kada ste odlučili da pokrenete blog o hrono ishrani?
Da se vratim na moj početak sa hrono ishranom. Naime, kada sam kretala sa tim režimom izgledalo je kao da sam imala sve na dlanu. Od podrške mojih najbližih, lekarskog nadzora, nutricionistu, recepte, savete koje sam dobijala na društvenim mrežama, prijateljica koje su odavno na hrono…Niko se nije bavio motivacijom. Pored beskrajne podrške svih, niko nije umeo da me motiviše. Kažu da tu motivaciju treba sami da pronadjemo, al to je jako teško, pogotovo u trenucima očaja. Zato sam ja htela da počnem da pričam na sav glas o svim propratnim problemima koje idu uz gojaznost. Niko se ne bavi emocijama, strahovima, motivacijom. A ko će to najbolje znati ,od nekog ko je kroz sve to prošao?! Zato sam rešila da pokrenem blog, na kome ima sve na jednom mestu. Dala sam i srce i dušu, sve najdublje istine koje su me tištile I kroz koje sam prolazila, a koje preživljava skoro svaka žena koja ima isti problem. Takodje se trudim da na mom blogu nekako ima sve na jednom mestu vezano za hrono ishranu, jer je meni bilo jako teško kada sam počinjala da prikupim sve informacije.

Zato sam tu, da pomognem mnogim ženama, da ih motivišem, podržim,i da im olakšam tu hrono avanturu. A rezultat svega što radim je predivna energija koju mi šalju, bezbroj poruka koje glase “ Da nije bilo tebe nikad nebi krenula na hrono ishranu i nikad ne bih uspela”.

Kilogrami su neiscrpna tema svake žene kako one koja ima 2 kilograma viška tako i one koja ima 22 kg viška, a Hrono Devojka samo otvoreno i javno govori o tome, pruža bezuslovnu podršku i pomoć.

Kome je namenjena hrono ishrana?
Hrono ishrana je namenjena apsolutno svima. Kako ženama tako i muskarcima, od 7-77 godina,bolesnima i zdravima. Dakle svima. Hrono ishrana nije nikakva dijeta,ona je samo zdrav način ishrane, bazirana na kombinovanju namirnica, kada se koja namirnica jede u odredjeno doba dana, bazirana na kiselo-baznoj sredini u organizmu…Ne moraju je primenjivati samo osobe koje žele da smršaju. Već oni koji žele da vode računa o zdravlju.

Koji savet najcesće dajete vašim pratiocima
Da uživaju u hrono ishrani. Da je ne prihvataju kao opterećenje. Da ne razmišljaju samo o tome kada će vaga pokazati brojku manje. Onog trenutka kada vam hrono ishrana postane način zivota i uživanje tada dolaze rezultati. Uvek kažem, ako sam mogla ja,mozete i Vi. Najteže je pobediti sebe, ali kada to uspete, ceo svet je Vaš.

Volim da kažem: “ Put je gorak, ali je cilj sladak kao sećer”

Kakve su reakcije vaše porodice i prijatelja na ” Hrono devojku”?
Mislite na Hrono Devojku kao običnu devojku rasterećenu, vitku i zdravu….ili na Hrono Devojku blogerku? Kako god, ja uživam veliku podršku svoje porodice i prijatelja. Čini mi se da su bili skeptični s’početka, možda iz straha da ne uspem…dug je to put bio, ali kada su videli da ne odustajem, onda su istinski počeli da se ponose sa mnom. A na hrono blogerku je moj otac posebno ponosan, uvek voli da se pohvali svojim prijateljima nekim mojim novim člankom u novinama. Ili kad neko u njegovom okruženju priča o hrono ishrani I spomene “hrono devojku” on samo dobaci,”pa da istina je da je toliko smršala, to je moja ćerka”. A neke od drugarica su pored mene krenule I imaju fenomenalne rezultate, ja sam ponosna na njih.

Kako provodite slobodno vreme?
Da ste me ovo pitali pre dve godine rekla bih vam kako prikupljam nove recepte, isprobavam ih u sopstvenoj kuhinji i degustiram. Na trenutak se moj život sveo na to. Danas, uživam u svom poslu , porodici i prijateljima. Trudim se da sve obaveze prihvatam sa uživanjem, a na posletku obaveza svo slobodno vreme posvećujem ljudima koje volim, šetnjama, izlascima, putovanjima… I naravno blogu i divnim devojkama i ženama koje me prate, svakodnevno pišu i očekuju podršku i savet. Trudiću se da se u što skorije vreme posvetim svom You Tub kanalu gde će sve te devojke moći bolje da me upoznaju, jer ipak pisana reč je jedno, a izgovorena drugo. Sve se na kraju svodi na motivaciju, da mislimo o sebi, svom zdravlju…I da će pogled na svet biti potpuno drugačiji kada postanemo zadovoljni sobom. I da nemamo puno vremena da budemo nesrećni i zarobljeni kilogramima.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.