H&M lansirao ekološki osviještenu Conscious Exclusive kolekciju

Irina Shayk, Alek Wek, Camilla Morrone, Ann-Sofie Johansson, Emmanuelle Chriqui, Dakota Fanning, Amber Valetta, Halima Aden

H&M je partijem obilježio lansiranje svoje nove Conscious Exclusive kolekcije u Los Angelesu 27. ožujka. Mnogobrojne slavne osobe, influenceri i prijatelji H&M-a kao što su Irina Shayk, Dakota Fanning, Halima Aden and Amber Valletta  prisustvovali su ovom fantastičnom eventu.

Za sezonu Spring 2019., H&M Conscious Exclusive istražuje ljekovitu snagu prirode, dok istovremeno usvaja i inovacije kada su u pitanju održivi materijali i procesi, sve s ciljem postizanja održivije budućnosti mode. Kolekcija će biti lansirana 11. travnja i dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i online na hm.com.

 U sklopu gotovo svake nove Conscious Exclusive kolekcije, H&M predstavlja i nove održive materijale koji ove sezone obuhvaćaju Piñatex® zamjenu za pravu kožu napravljenu od celuloznih vlakana dobivenih iz lišća ananasaBLOOM™ Foam prilagodljivu biljnu pjenu dobivenu preradom biomase dobivene od algi, i Orange Fiber® održiva svilenkasta vlakna dobivena preradom citrusnog voća.

 Pri izradi ove kolekcije istraživali smo ljepote prirode, što je vidljivo na našim uzorcima, lepršavim krojevima, upečatljivoj paleti boja i pažnji posvećenoj detaljima. Presretni smo što možemo predstaviti nove održive materijale dobivene na biljnoj bazi i tako kreirati visokokvalitetne, prekrasne i moderne odjevne kombinacije koji su istovremeno zanimljivi, ali i jednostavni za nošenje”, ističe Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor za H&M.

 Conscious Exclusive kolekcija utjelovljuje ravnotežu između glamura i inovativnosti te se podjednako dobro može nositi u posebnim prilikama, kao i u opuštenijim svakodnevnim trenucima. Kolekcija je nadahnuta prirodnim ljepotama koje nas okružuju, ujedno i važnom ulogom koju ima priroda. Dizajnerski tim pretočio je minerale, drveće i biljke u prekrasni jacquard i prozračne tkanine s uzorcima. Paleta boja obuhvaća boju lavande, boju pijeska, tirkizno plavu i petrolej boju, kao i koraljno ružičastu boju te crnu, zlatnu i srebrnu boju.

U kolekciji se posebno ističe zanimljiva jakna napravljena od inovativnog Piñatex® materijala u sjajno srebrnoj boji i raznobojnog jacquarda, te romantični gornji dio otvorenih ramena napravljen od Orange Fiber® materijala. Istovremeno je pustinjski krajolik poslužio kao nadahnuće za dojmljivu tuniku-haljinu s uzorkom, dok se među mnoštvom lepršavih krojeva posebno ističe i novi nezaobilazni modni dodatak – napravljen od BLOOM™ Foam materijala, što svaku kombinaciju čini opuštenijom.

O Conscious Exclusive kolekciji

Conscious Exclusive je kolekcija koja svaki put iznova obuhvaća iznimne odjevne predmete kojima slavimo svaku novu sezonu i predstavljamo primjere sve većih mogućnosti koje nudi održiva moda, s naglaskom na razvoj i inovacije. Ove sezone, s recikliranim poliesterom, organskim pamukom, lanom i svilom, TENCEL™ liocelom, recikliranom plastikom, staklom i srebrom, H&M po prvi put predstavlja i Piñatex®, BLOOM™ Foam i Orange Fiber®.

Irina Shayk, Alex Wek, Amber Valetta