Hit miris sezone: YSL Libre poziva žene da prigrle svoju slobodu

Yves Saint Laurent ostavio nam je u nasljeđe način življenja, gledanja, osjećanja te ljubavi prema svom strastvenom manifestu:

“Oduvijek sam htio biti u službi žena. Drugim riječima, služiti ih. Služiti njihovim tijelima, njihovim gestama, njihovim stavovima, njihovim životima. Htio sam im praviti društvo u njihovom velikom pokretu oslobođenja koje je definiralo naše proteklo stoljeće.”

Za žene današnjice sloboda je ultimativni luksuz. Nakon godina borbe za emancipaciju i uspjeh, sloboda je postala stanje uma. Način vođenja igre prema vlastitim pravilima. Zato što vi ostajete vjerne sebi. Bez kompromisa. Bez proturječnosti. Danas, sloboda dobiva svoj iskonski miris. Novi, seksi cool cvjetni miris. Narastao između Francuske i Maroka. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti…

Pred nama je najuzbudljiviji proizvod godine. LIBREJer na francuskom nema moćnije riječi kojom sebe možete definirati, danas.

Plamtite uz seksi narančin cvijet i hladnu lavandu.

U visokom letu uz blještavu gorku naranču i sočnu mandarinu.

U žaru uz tinjajuću vaniliju i blistavi jantar.

Slobodno iskusite Libre kroz svaku njegovu karakteristiku.

Nakon sedam godina i preko 1500 varijacija, LIBRE je kreiran u susretu dvoje majstora kreatora parfema, Anne Flipo i Carlosa Benaïm. Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. 

Carlos Benaïm: Fougère ili „paprat” na francuskom akord je koji su razvili kreatori parfema, čiji naziv potječe od prvog parfema te vrste. Većina muških mirisa pripada toj obitelji. Anne je došla s iznimno inovativnom idejom da u to umiješa ekstremno ženstvene, senzualne i bogate note poput cvijeta naranče. Taj ga konflikt čini jedinstvenim. To je prvi put da se itko poigrava s tom dualnosti.

Anne Flipo: Tenzija postoji u svakom stadiju razvoja note, nešto između cvijeta naranče i jantara, citrusa, šuma… 

Za Libre je dizajnerica bočice Suzanne Dalton učinila neočekivano: uzela je slobode u susretu s ikonom. Jer je mogla. I zato što je Cassandre, jedan od najlegendarnijih logotipova u svijetu mode, jedini instantno prepoznatljiv, iz kojeg god kuta da promatrate. Jednim hrabrim i razigranim potezom ona je preokrenula ikonski YSL naopačke, oblikovala ga tako da prati oštre uglove bočice i zalijepila ga na staklo – kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa buja iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y.

Ambasadorica novog parfema je Dua Lipa.

„Sloboda žene u 2019. je neupitna. Živimo život prema vlastitim pravilima.” Dua Lipa

Ona je odvažni novi glas pop-glazbe. Rođena u Londonu i odrasla na Kosovu, Dua je ušla u povijest kada je ostala nominirana u pet kategorija za glazbenu nagradu Brit Awards 2018. godine – ona je prva žena s toliko nominacija. Dobila je nagrade za najbolju britansku solo-izvođačicu i najbolju britansku debitanticu. Posljednje dvije godine Dua Lipa bila je i najslušanija izvođačica na stranicama za streaming na svijetu. Duboko posvećena vrijednostima koje Libre izražava, Dua Lipa utjelovljuje vatrenu ženstvenost ovoga mirisa u reklamnoj kampanji koju je snimio atraktivni i odvažni redatelj Nabil Elderkin.

Redateljev komentar

„Legendarna vizija žene YSL-a sada je inspiracija na svjetskoj razini više nego ikada prije. Njezin balans između ženstvenosti i muževnosti, ne trpi gluposti i ne mari što drugi misle o njoj, energija osobe koja zna točno što želi i kako će doći do toga; sve to uzdiže ovaj brend, a ovaj film bezvremen je koliko je i suvremen. Nećemo napraviti spot za parfem kao svi drugi. Ovo nije još jedan film s bezizražajnom ženom koja žudi za nekim muškarcem dok sramežljivo trči ulicama grada i gubi se u svojoj dosadi. Ovo je odvažno odstupanje od norme. Ovo je epski, emocionalni, izazovni i privlačni poziv u borbu ženama svugdje, vrijeme je da prigrle svoju SLOBODU.”

Novi miris za žene, Libre, bit će dostupan ekskluzivno u parfumerijama Müller od ponedjeljka, 30.9. do 20.10. Nakon toga, miris će biti dostupan u svim parfumerijama.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts