Heliocare proizvodi za najbolju zaštititu od sunca

 Kako se najbolje zaštititi od sunca / koje preparate koristiti

FM42: Koje sastojke svaki preparat za zaštitu od sunca mora da ima, na sta obratiti pažnju kada čitamo etiketu sa sadržajem?
Svaki preparat treba da sadrži zaštitni faktor od sunca i to minimum SPF50. (Savetuje se upotreba proizvoda sa SPF tokom ćitave godine.) Pored toga, preparat treba da sadrži vitamine i antioksidanse koji imaju antiage protektivno dejstvo i pomažu da se održi jak imunitet. (jaćaju organizam i štite ga izunutra).

Postoje preparati koji pružaju topikalnu i oralnu zaštitu od sunca, a prilagodjeni su svim tipovima kože. Te preparate nazivamo Heliocare. Pored spreja za telo, krema, gelova, i foto protektivne šminke, savetuje se korišćenje Heliocare Oral i Ultra D kapsula, koje se kao dodatak ishrani redovno uzimaju radi očuvanja lepog zdravog i prepalnulog tena.
Ovakav vid zaštite predstavlja najpotpuniju solarnu zaštitu (Inside&Out Protection, zaštita spolja i iznutra).
Ovakvi preparati , u sebi sadrže i jedinstveni sastojak: Fernblock – patentiranu tehnologiju koja se bazira na listu paprati (Polypodioum Leucotomos).

Heliocare 360 Fluid Cream

FM42: Koje su najčešće zablude sa kojima se srećete, a vezano za sunčanje i zaštitnu kozmetiku?
Najčešće zablude:
SPF je potrebno koristiti samo u letnjem periodu.
Dovoljno je naneti zaštitini krem sa SPF / 1-2 puta dnevno.
Kada je oblačno, ne mora se koristiti SPF.

FM42: Da li je za negu kože tokom leta dovoljno samo staviti kozmetiku sa zaštitnim faktorom ili je treba dodatno negovati i čime?
Tokom leta, kožu lica i tela je potrebno hidrirati, jer se usled izloženosti suncu vetru i slanoj vodi, koža isušuje. Pored krema sa SPF-om, koje se redovno nanose tokom dana, uveče je kožu dobro namazati hidrantnim mlekom/kremom za telo ili na vlažnu kožu naneti malo kokosovog ili drugog prirodnog ulja, koje ce kožu dodatno hidrirati tokom noći.

Takodje, za one koji imaju jako suvu ili osetljivu kožu, ili su alergični na sunce, savetuje se korišćenje kapsula Heliocare Oral, koje dodatno štite organizam od sunčevog zračenja, i imaju antioksidativno dejstvo. Pored toga, redovno koriščenje kapsula u znatnoj meri ublažava postojeće pigmentacije na koži, i sprečava nastanak novih solarnih elastoza i drugih promena (pigmentacija) na koži.

FM42: Šta je sa preparatima koji se reklamiraju kao oni koji pomažu postizanje bronzane boje? Da li su štetni ili ne? Moraju li oni da imaju zaštitni faktor?
Postizanje bronzane boje moguće je ubrzati i pojačati korišćenjem preparata koji u sebi sadrže beta karoten. Medjutim, ovde treba biti oprezan, jer je zbog prisustva beta karotena moguće dobiti narandžastu (šargarepa) boju tena.

Preparat Heliocare Oral – kapsule/dodatak ishrani, sadrži u sebi malu dozu beta karotena (pored Fernblock-a i zelenog ćaja) koji pomaže da se dobije i očuva preplanula (bronzana) boja. Za one kojima je bitan unos vitamina D, tu su Heliocare UltraD kapsule, koje u sebi dodatno sadrže Vitamin D, kao i duplu dozu aktivne supstance za foto-imuno protekciju: Fernblock-a.

Kapsule za oralnu zaštitu uzimaju se kao dodatak ishrani, 1-2 kapsule na dan, pre izlaganja suncu, i nemaju nikakva nezeljena dejstva.

Dermatolozi širom sveta, preporučuju kapsule, kao odličnu zaštitu kože i čitavog organizma od UVA/UVB zračenja, kod prevencije melanoma, kao i za ujednačenu boju tena i kožu bez sunčanih pega i fleka. Naročito je važno, da kapsule koriste osobe koje su preosetljive na sunce ili imaju alergije na sunce, kao i trudnice i osobe sa slabim imunim sistemom.

– Svi preparati koji se leti nanose na kožu, trebalo bi da imaju u sebi SPF kako bi kožu zaštitili od sunca. Može doći do crvenila kože pa i do opekotina, ukoliko se na kozu nanose ulja za potamnjivanje ili slični proizvodi koji u sebi ne sadrže SPF. Minimalan SPF (za gradske uslove) je SPF15 dok deca i odrasli (tokom leta) treba da korsite minimum SPF30.

Proizvode za zaštitu od sunca treba nanositi u tankom sloju, nakon svakog kupanja, i to više puta na dan, kao i u danima kada je vreme oblačno.

Heliocare i Heliocare360 su proizvodi španske farmaceutske kompanije Cantabria Labs, i mogu se naći u svim bolje snabdevenim apotekama širom Srbije, kao i preko generalnog zastupnika firme MSFpharm iz Beograda. (www.msfpharm.com)