Grandž stil 90-tih & Karlie Kloss u aprilskoj kampanji

Inspirisan grandž stlom 90-tih godina, New Metallics je treći trend inkorporisan u Mango advertajzing kampanju za sezonu proleće/leto 2016. Zaštitno lice kojem je pripala čast da trend predstavi na najbolji način je američka manekenka Karlie Kloss, 23-godišnja devojka koja je za kratko vreme proglašena top modelom svog vremena.

Nakon trendova Tribal Spirit i Soft Minimal, koje su nam dočarale Kendall Jenner i Liu Wen, u aprilu se fokusiramo na grandž stil 90-tih i trend New Metallics. Kolekcijom dominiraju elementi inspirisani rock’n’rollom uključujući mini haljine, boxy jakne, dosta denima u kombinaciji sa čizmicama do članaka, patikama i visokim štiklama. Mešavina elegantnih haljina i kompletića karakteristična je po metalic detaljima što im daje posebnu draž. Šljokice i obilje svetlucavih motiva odlično oslikavaju stil koji su Cortney Love i fanovi grupe Nirvana nametnuli u poslednjoj dekadi prošlog veka.

Nova kampanja snimnjena je u februru u Londonu. Za ovu priliku, MANGO je ukazao poverenje Mirandi Joyce i Paulu Hanlonu kada su šminka i frizure u pitanju, a lider benda THE KILLS Jamie Hince, zaslužan je za muzičku podlogu videa.

Karlie Kloss, koja je u prošlosti sarađivala sa španskim brendom, kaže: “Rad sa MANGOM na njihovoj rokenrolom inspirisanoj kolekciji NEW METALLICS je bio veoma zabavan. Komadi su veoma edgy i odišu energijom sa snimanja koje je preraslo u žurku”.[Best_Wordpress_Gallery id=”136″ gal_title=”Mango”]