Ciklus garažnih filmova u Domu omladine Beograda biće nastavljen danas 10. oktobra dokumentarnim filmom “Novo je da sam bila zlostavljana” (2009) Uloge: Mirjana Karanović, Jelena Velkovski, Dragana Nenadić, film Milutina Petrovića. Dugometražni dokumentarni film snimljen sa celom klasom glume Mire Karanović, u kome mlade glumice pripremaju predstavu po svedočenjima autentičnih žena koje su doživele seksualno nasilje u detinjstvu.

Glumica Ljuma Penov

Kao i igrani film “Petlja” (2015) Milutina Petrovića, u 21h,  koji je već imao svoju premijeru na Festu i koji se smatra velikim delom ovakvog žanra filma. Susret Holivuda i evropskog andergraunda u radu Milutina Petrovića. Film posvećen delu Ljubomira Šimunića, autora avangardnih filmova i fotografija. „Petlja“ je vizuelno istraživanje o fenomenu erotike na filmu. Odabrani elementi filmskog jezika prikazuju potragu za nestalim šamanom filma, velikim čarobnjakom slike – Šimetom.

Ovaj film je već imao svoju premijeru na Festu, a glavne uloge su Ljuma Penov kako su je mediji prozvali već “heroina andergraund filma”, Sasa Radijević, Ivan Zarić idr. Ovaj film u svom domenu predstavlja već veoma izražen magijski fillmski jezik, sto će ga I dovesti do jednog od kultnih filmova MIlutna Petrovića.