FashionMag42 Vam predstavlja Soft sapune

Sapuni su namenjeni apsolutno svima, a prvenstveno onima koji vole prirodnu kozmetiku. Naš mali tim je oduvek posebnu pažnju pridavao vizuelnom izgledu sapuna. Svaki sapun je jedinstven, drugačije se dekoriše, boja se uskladjuje sa mirisnom notom etarskih ulja.

FM42: Kada i kako su nastali Soft sapuni?
SS:
Cela priča je počela kao rezultat prezasićenost tržišta industrijskom kozmetikom i željom da zaista obratimo pažnju šta stavljamo na našu kožu. Stoga smo prethodne godine u maju mesecu počeli da postepeno razvijamo ideju o prirodnim sapunima, te smo pažljivo birali biljna ulja, istraživali o značaju etarskih ulja, nastojeći da njihovim pravilnim kombinovanjem  dobijemo jedinstvenu mirisnu notu. Od početka smo se trudili da biramo najkvalitetnije sastojke, kako bi sapuni odgovarali i osobama sa izuzetno osetljivom kožom. Tako smo odlučili da stvorimo sapune sa visokim procentom maslinovog ulja (preko 40%), koje ima odlično protivupalno dejstvo, štiti od isušivanja kože, a zahvaljujući brojnim antioksidantima i vitaminima pomaže i u regeneraciji ćelija kože. Tako su nastali sapuni koji su blagi, kožu čine mekom i mirisnom.

FM42: Kako izgleda sam proces stvaranja sapuna?
SS:
Stvaranje sapuna je dug i slozen proces. Postoje dva postupka izrade sapuna: hladan i topao proces saponifikacije. Mi smo se odlučili za hladni proces jer se njime zadržavaju dobri sastojci, a i pogodniji je za kreativne dorade od toplog. Prvi deo izrade se sastoji od merenja i računanja sastojaka kako bi reakcija bila uspešna. Drugi deo je kreativnije prirode, i dosta zavisi od naše mašte, od toga kako smo zamislili da sapun izgleda, kako i čime ćemo ga bojiti, koju tehniku dekorisanja koristimo…

FM42: Kome su namenjeni i po čemu se razlikuju od ostalih?
SS:
Sapuni su namenjeni apsolutno svima, a prvenstveno onima koji vole prirodnu kozmetiku. Naš mali tim je oduvek posebnu pažnju pridavao vizuelnom izgledu sapuna. Svaki sapun je jedinstven, drugačije se dekoriše, boja se uskladjuje sa mirisnom notom etarskih ulja. Često dobijamo komentare kupaca da ih podsećaju na kolače koje bi najradije pojeli. Često pravimo tematske sapune, vezane za odredjene praznike. Tako smo intenzivno radili na limitiranoj osmomartovskoj seriji sapuna, tipično devojačkih nežno roze i belih tonova, sa pozlaćenim detaljima. Utisnuti natpisi “ljubav” i “love” definitno nikoga nisu ostavili ravnodušnim i dali su lični pečat ovim sapunima.

FM42: Pakovanje je podjednako važno kao i kvalitet proizvoda. Da li ste uključeni u dizajn pakovanja?
SS: Od samog početka nam je bilo bitno da sapuni imaju jedinstveni dizajn, pa nam je tako bilo važno da budemo uključeni i u proces dizajniranja pakovanja. Ideja je bila da se sapuni koje smo podelili u tri grupe prema nameni za lice, telo i bradu, vizuelno se razlikuju ilustracijama. Dizajn je jednostavan, a upečatljiv. Pored dizajna, cilj nam je bio da pakovanje bude izradjeno od specijalnog recikliranog papira kako bismo ukazali na značaj ocuvanja životne sredine.

FM42: Gde možemo da se više informisemo o Soft sapunima?
SS: Ukoliko vam se dopada nasa priča, sve nase proizvode možete pogledati na instagram nalogu: softsapun