FashionMag42 vam predstavlja MYKA brend

Sve počinje od jedne fluidne ideje kako bi kolekcija trebala izgledati. Zatim sledi nabavka materijala, koja će u velikoj meri oblikovati i definisati tu prvobitnu viziju.

FM42: Kada i kako je nastao MYKA brend?
Ideja je nastala pre godinu dana, a sa prodajom smo počeli pre četiri meseca. Moj subjektivni utisak, kada je u pitanju moda danas, jeste da je ponuda vrlo velika, a izbor relativno mali. Između Zare i ekskluzivne dizajnerske garderobe, izbora nema mnogo. Taj trend se u svetu polako menja, pojavljuju se odlični novi brendovi, koji se po dizajnu mogu meriti sa vrhunskim dizajnerskim brendovima, a koji se ne obraćaju samo kupcima istih, već puno široj publici.

FM42: Kako izgleda proces izrade kolekcije?

Sve počinje od jedne fluidne ideje kako bi kolekcija trebala izgledati. Zatim sledi nabavka materijala, koja će u velikoj meri oblikovati i definisati tu prvobitnu viziju. Najdelikatniji deo posla je izrada šablona. Oni moraju biti urađeni precizno i bez greške, kako bi modeli stajali savršeno. Nakon toga se pravi uzorak, ukoliko je potrebno modifikuje šablon i kada dođemo do onoga što želimo, šablon gradiramo na standardne veličine. Ipak, mnoge žene se ne uklapaju u te veličine i drago nam je da u takvim slučajevima možemo vrlo lako i brzo da napravimo korekcije po potrebi kupca, jer sada imamo svoju proizvodnju na istoj lokaciji na kojoj se nalazi i radnja.

FM42: Gde pronalazite inspiraciju za vaše modele?
Svuda oko nas. U umetnosti – filmu, muzici, književnosti, ali najviše i pre svega u ženama oko nas. MYKA u dizajnerskom smislu nije pretinciozan brend. Mi polazimo od klasičnih krojeva koje dalje razrađujemo. S jedne strane pratimo šta je to što je ženama potrebno, dok im, sa druge strane, rado nudimo i nešto novo kako bi razigrali njihovu modnu maštu i podstakli ih da eksperimentišu. U svakom slučaju, ono što je naš krajnji cilj jeste da se u našoj garderobi žene pre svega osećaju lepim i da im bude prijatno.

FM42: Šta je najvažnije za brend koji želi da bude primećen?

Najvažnije je da ima jasan identitet, određenu estetiku po kojoj se prepoznaje i pre nego što se vidi etiketa. Kada je u pitanju MYKA, to je jedna nenametljiva ženstvena estetika, gde ima pomalo boha, malo glam rock-a i naravno dosta basic komada.

FM42: Kome su namenjeni vaši modeli?
Namenjeni su damama koje poznaju kvalitet, vole modu, razumeju je, ali je ne shvatju previše ozbiljno. Mislim da je taj rasterećen odnos najbitniji da bi neko zaista mogao da uživa u modi i da je oseti.

FM42: Vaši planovi za sledeću kolekciju?
Za razliku od aktuelne kolekcije, za čiju izradu smo koristili materijale dostupne na našem tržištu, sada smo većinu sami uvezli. Akcenat smo stavili na svilu, koja će dosta biti zastupljena u haljinama i bluzama, modal – koji ćemo koristiti za trenerke, kao i neizbežne za leto – pamuk i viskozu u različitim dezenima. Ono što takođe planiramo, na čemu trenutno aktivno radimo, jeste uvođenje novih kategorija proizvoda, ali o tome ćemo detaljnije pričati kada za to dođe vreme.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.