FashionMag42 Vam predstavlja manekena Isidora Srdića

Najupečatljiviji trenutak će mi zauvek biti revija Milice Vukadinović na BFW. Kolekcija Haiduk SS15, moj prvi nastup na Beogradskoj nedelji mode, druga revija koju u životu radim…

FM42: Isidore, kako ste se našli u modnom svetu?
U svetu mode sam se, zapravo našao veoma slučajno. Ranije nisam gajio velika interesovanja za modu od “šta ću danas da obučem”. Jednom takvom prilikom, pre tri godine, tokom shoppinga sam zalutao u prodavnicu u Ušću, gde se odvijala revija. U masi me je primetio direktor MS CLICK i Beogradske Nedelje Mode -Nenad Radujević i prišao mi sa, do tada nerazmatranom ponudom – “Da li bi voleo da se baviš modelingom?” Usledilo je par dana razmišljanja, ali i prijatnog šoka. Kako sam u duši veliki avanturista i s obzirom da sam neposredno pre toga, nakon deset godina, prestao da se bavim košarkom, bio mi je potreban neki novi izazov…Zahvaljujući MS Click i Nenadu, taj “izazov” i danas dobrim delom pronalazim u modi.

FM42: Modni studio Click vam je dodelio prestižnu nagradu za najboljeg manekena na proteklom BFW. Koliko vam znači to priznanje?
Priznanje svakako imponuje i donosi veoma veliku čast, ali meni ono predstavlja mnogo više od same nagrade! U proteklih tri godina koliko sam u svetu mode, imao sam priliku da upoznam i saradjujem sa neverovatnim ljudima – od dizajnera i kreatora, preko manekena, manekenki, organizatora, fotografa, ljudi koji cirkulišu modnom scenom, pa do samih posetilaca modnih dešavanja. Kada pogledam unazad, sva iskustva koja sam na tom “putovanju” pokupio, umnogome su me promenila, uticala da danas budem to što jesam i omogućila mi da beležim rezultate kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Ovo priznanje više doživljavam kao potvrdu donošenja ispravne odluke upustivši se u neki, za mene veoma nepoznat svet koji se tada nalazio daleko izvan moje zone komfora (nisam osoba koja voli pažnju, scenu, fokus objektiva). Takodje i kao krunu svih prijateljstava i saradnji i kao motiv za dalji rad i napredak.

Fashion Model Isidor Srdić

FM42: Radii ste revije za dosta brendova/dizajnera. Da li je neka revija ostavila poseban utisak na vas?
Najupečatljiviji trenutak će mi zauvek biti revija Milice Vukadinović na BFW. Kolekcija Haiduk SS15, moj prvi nastup na Beogradskoj nedelji mode, druga revija koju u životu radim… Revija koja je bila drugačija od uobičajnih – na samom početku, svi smo bili na pisti, poredjani u vrstu. Nismo imali koreografe i backstage organizaciju da nam daju znak kada krećemo, a na moje veliko zaprepašćenje, neposredno pred izlazak, rečeno mi je da otvaram reviju. Iako smo imali probe u toku dana, nije se znao redosled kojim će se izlaziti sve do same revije, a nismo ni bili u prilici da ćujemo muziku na koju šetamo. Tačno se sećam Miličinih reči dok smo izlazili iz backstage-a ka pisti “Ne brini ništa, pesma ima jake kick-ove, ali u jednom trenutku ćes čuti malo jači dum! Tada krećes.”

Za mene je to tada predstavljao jedan jako stresan momenat! Stojim u masi modernih hajduka, gradskih, neustrašivih tipova, a u glavi haos – preispitujem se da li je ovaj kick bio jači od prethodnih, da li je to bio taj “dum”, da li sam promašio znak da krenem, upropastio sam celu reviju… Iako sve trajalo desetak sekundi, za mene je predstavljalo čitavu večnost. Došao je taj čuveni “dum”, zakoračio sam iz mase, popalila su se svetla, blicevi krenuli da sevaju na sve strane, a vazduh od žustrine hoda da mi nanosi suze u očima… Mislim da će mi taj trenutak i splet okolnosti koje su se desile zauvek biti omiljene!
FM42: Opišite nam vaš still oblačenja…
Stil oblačenja bih recimo klasifikovao pod urban. Preferiram jednostave stvari u kojima se prvenstveno osećam prijatno i udobno… stvari koje su drugačije od ostalih, koje prosto nekako “štrce” kada ih pogledate… kombinacije crne, sive, bele, neobicnih i “nepravilnih” krojeva, materijala. Neretko se vraćam i dizajenerima sa kojima sam saradjivao kako bih napunio ormar njihovim, unikatnijim stvarima. Tu jednostavnost i “monotonost” boja gledam da razbijem raznim detaljima i aksesoarima poput narukvica, ogrlica, agresivnijeg pristenja, šarenih čarapa. To sve je u privatnom smislu 🙂 Kada je posao u pitanju ipak se poštuje business dress code, ali pronalazim naćine da zadržim neki svoj pečat.
FM42: Kada ne šetate pistom, šta vas okupira?
U ovom trenutku, nekako najmanje vremena šetam pistom. Poslednjih par godina radim kao konsultant u kompaniji Ernst & Young, te mi nedelja i dan počinju kancelarijskim životom. Uz to, kako sam malo “pre vremena” poćeo da radim, privodim i studije kraju. Pored posla, fakulteta i mode, “fun” stranu i slobodno vreme svakako ispunjuje društvo, muzika, ples. Pristalica sam noćnog zivota i redovan posetilac muzičkih festivala i podijuma beogradskih klubova. Obožavam da budem okružen pozitivnom energijom! Pored toga spremam i neke lične projekte, ali za sada su oni još uvek tajna.
FM42: Poruka za čitaoce FashionMag42…
Poruka čitaocima i nešto što se trudim na ličnom primeru da promovišem je uživanje! Uživanje u poslu kojim se bavimo, uživanje u hobby-u, u životu generalno… Veoma je važno znati i sta tačno želimo, čemu težimo, jer bez toga ne možemo znati ni kada smo stigli na željenu destinaciju. Ne tražiti povod poput Nove Godine, rodjendana, vikenda ili bilo kojih drugih kalendarskih datuma da bi radili ono što nas ispunjava. Godina ima 365 dana, a ja nameru da svaki od njih iskoristim maksimlano.