FM42: Dijana, poznato je da uređujete BONJOUR.ba magazin. Kako izgleda jedan vaš dan u redakciji? Uz veliku šalicu kave i pogled na listu obveza koja je dan prije zapisana u CHICovnik. Prije dolaska na posao, uvijek se trudim zdravo doručkovati i provesti par minuta sama, na svježem zraku. To mi daje dodatni boost već od jutra i dodatno me motivira. Zatim slijedi objava članaka, pregled statistika, odgovaranje na email i sastanci s klijentima, ovisno od dana do dana. Obzirom da nemamo striktno vrijeme pauze, kada osjetim zasićenje, ustajem od stola, ponovno odlazim na terasu i nakratko misli skrenem ka užini/ručku. Obzirom da se bavim kreativnim poslom, kratke pauze u toku radnog dana mi pomažu da vratim fokus i inspiraciju.  Posljednji sat radnog vremena rezerviran je za razgovor i follow up sa ostatkom tima o projektima koje pripremamo do kraja tjedna i pisanje to do liste za naredni dan, a zadnjih par minuta radnog vremena uvijek iskoristim za čišćenje radnog stola, kako bi me ujutro dočekao kreativan i uredan kutak spreman za rad.

FM42: Na koji način birate teme i sagovornike za magazin? Notesi na našim mobitelima često su ispunjeni idejama za reportaže koje dobivamo dok šetamo gradom, kada se navečer družimo s curama, čuvamo nećaka, organiziramo vjenčanje, planiramo odmor s obitelji ili idemo na fakultet. Naravno, pazimo i da su sve aktualne teme pristupne na portalu (ovisno o društvenim događanjima, godišnjem dobu i sl…), dogovorimo teme s kolumnistima, a kada imamo veliki sastanak uredništva, sve ideje slažemo na veliku ploču. Tada i osmišljavamo izgled BONJOUR.ba za naredni mjesec. Jako pažljivo i ozbiljno pristupamo našoj ulozi medija kojeg svakodnevno posjećuju brojne super žene u potrazi za inspiracijom. Upravo zato i naša misija glasi: „To live. To learn. To inspire. That is what we are all about.“.

FM42: Kako uspevate da uvek uvek imate aktuelan i zanimljiv sadržaj? Moj tim, Ana Ćavar (CEO i osnivačica BONJOUR) i Marija Perić (Social Manager) i ja dijelimo ljubav prema lijepim pričama, no, privatno, volimo potpuno drugačije stvari poput različitih filmova, glazbe, stila uređenja… To nam pomaže da svakoj temi pristupimo iz potpuno novih uglova, dok s druge strane, mnoogo čitanja, ankete koje radimo s čitateljima te planiranje nam pomažu da sve BONJOUR objave kroz mjesec pripremimo na što zanimljiviji način.

Ko su čitatelji BONJOUR.ba? Superžene  koje su u potrazi za idejama za stiliziranje prugaste košulje, uređenje balkona, pristupačnim trikovima za preuređenje kuhinje, ali i dame koje žele znati kako zadržati produktivnost na radnom mjestu, postati majstor u vođenju financija, ali i kako mogu dodatno osnažiti vezu ili odgovoriti na sve #momadventures koje ih čekaju.

FM42: Kakvi su vam dalji planovi?Bojim se da bi detaljan odgovor na ovo pitanje zahtijevao par stranica Worda, no, kada bi trebala pojasniti sve u samo jednoj riječi, odgovor bi bio, veliki. (smijeh)Poželjeti ‘BONJOUR’ još većem broju dama iz regije te im kroz autorske i kreativne reportaže biti suputnik kroz sve izazove s kojima se susreću iz dana u dan.  Ali ih inspirirati da za sebe i svoje najmilije kreiraju život koji vole. Jer… „Good things come to those who hustle.“

FOTO: Marko Jovančić / Edvin Kalić