FM42: Vesna, kako ste se našli u modnom svetu?
Sasvim nenadano. Ideja je u potpunosti bila tudja. Medjutim tu ideju je prihvatila moja ćerka i moj muž i onda su oni pokrenuli proces ubedjivanja mene da se to pokrene. Taj proces je trajao jedno vreme jer sam ja bila vrlo ne odlučna za takav korak. Morate da shvatite da sam ja u tom “modnom svetu” dugi niz godina. Ali to je moj modni svet mali i ušuškan. Jako prija kad god mi neko pohvali moju kreaciju koju ja nosim, ali biti izložen javnosti da je za mene bilo, a i ostalo zastrasujuće. U jednom trenutku sam zažmurila, skočila i krenula.

FM42: Kako izgleda vas proces stvaranja kolekcije?
Ja nemam klasične procese stvaranja kolekcija, jer ja u biti nemam taj ciklični proces stvaranja u zavisnosti od sezone jesen – zima, proleće – leto. Ja konstantno stvaram nešto. Kod mene je sve naopako. Probali su da me nauče pravim redosledom kreiranja, ali to meni za sad nešto ne ide. Moj osnovni pokretač je materijal. Moje ideje se javljaju kad vidim materijal, a ne obrnuto. Materijal je taj koji je po nečemu interesantan, a moji modeli su vrlo klasični. Nosivi i nekako za sva vremena – Timelessly classic.

FM42: Ko su žene koje nose vaše modele?
To je vrlo interesantno pitanje jer ja tu ženu možda vidim na jedan sasvim drugačiji način nego što je “ona” u suštini. U mojoj mašti je ona jaka, sposobna , prodorna, uspešna. Žena na položaju, žena koja može sve. To je žena kojoj treba nadasve udobna odeća znači sportska elegancija, ali koja mora da od ujutro do uveče izgleda doterano i elegantno. Da se kroz njen stil odevanja projektuje njena sigurnost i uspeh, ali svakako i ženstvenost. Kao što sam već rekla moja garderoba je sinonim za klasiku. Moji modeli su svakako jako jednostavni i mogle su da nose i naše mame i naše ćerke. Da se razumemo kašmir, svilu i lan može da nosi svaka žena. A to su uglavnom moji materijali. Ja umem od interesantnog stolnjaka čudo da napravim. Vrlo interesantno je da sam primetila da jedan isti komad garderobe na dve žene potpuno drugačije stoje u smislu jako zavisi kako jedna žena “iznese” odredjenu stvar. Pri tome ovde ne mislim na fizičku gradju dama.

FM42: Opišite nam vaš stil oblačenja.
Pa mislim da sam Vam to već mozda odgovorila. Ja jako volim sportsku eleganciju. Jednostavne stvari koje su uvek nosive i da ja uvek mogu da “dobro “ izgledam. Ja mogu da obučem farmerke, ali sa svilenom kosuljom i sakoom. Nisam ljubitelj da garderoba sve otkriva. Više volim da se nazire pa da se neke stvari prepuste mašti. Volim diskretnu garderobu koja odiše elegancijom. Jedna od mojih omiljenih dizajnerki je Maria Grazia Chiuri, dizajner Ralph Lauren. To je moj stil. Mislim da je moj stil takav da moje stvari jednog dana može da nosi i baka i majka i unuka.

FM42: Gde možemo da saznamo više o Atelier Vesna Lazić?
Svakog radnog dana od 12-18h na adresi Kumanovska 10 kao i na društvenim mrežama Instagram i Facebook.


Vladana Veljkovic
Vladana Veljkovic

Founder Editor in Chief

All author posts

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  FM42 FORUMJ1FN | CONTACT

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  FM42 FORUM I J1FN | CONTACT