Kreatorke brenda Kuiko  Vanja Pantin i Vera Vuksanović zamišljaju devojku kao potpuno ‘laid back’ individuu, neopterećenu činjenicom da joj frizura nije savršena, okupanu suncem i daleko od svega što opterećuje. Kuiko devojka je spontana, svesna sebe ali nenametljiva u isto vreme.

Kako je nastao Kuiko brend?
Kuiko brend se rodio sasvim slučajno, kao posledica prijateljstva, estetske sinergije i sličnog razmišljanja njegove dve začetnice – Vanje Pantin i Vere Vuksanović.
Naizgled nenametljiv dizajnom, brend Kuiko predstavio je svoju prvu liniju, #kuikoswimwear gde su se Vera i Vanja kroz već svima poznati retro model jednodelnom kupaćeg kostima poigrale rečima i natpisima imajući želju da iskomuniciraju sa masom. Kolekcija je dostupna u 10 boja koje možete kombinovati uz čak 60 natpisa i time se potencijalnomkupcu daje prostor da učestvuju u procesu i izboru svog kupaćeg kostima. Svaki komad je ‘custom made’ i šalje se u specijalnoj Kuiko kutiji za dostavu kineske hrane. Obraćajući pažnju na detalje, Kuiko
team u kutiju pakuje i fortune cookie koji nosi zabavnu, pomalo sarkastičnu poruku leta.

Kako ste došle na ideju i kakav je koncept Kuiko brenda?
Celokupna ideja je bazirana na traganju za načinom kako danas ponuditi nešto čemu namena nije samo široka distribucija unapred odabranog gotovog modela već originalni finalni proizvod u kojem učestvuje i sam budući potrošač. Naravno, živimo u kimatskoj zoni gde leto ima rok trajanja tako da će Kuiko u skoroj budućnosti predstaviti jesenju kolekciju u kojoj će se naći komadi od teksasa, satena, kao i pamučni bodiji. Kao osnovna prepoznatljiva stvar u #KuikoDenim, #KuikoBomber i  #KuikoBody podkolekcijama ostaće komunikacija kroz reči i natpise što je, ustvari, zaštitni znak brenda.

Info o kreatorkama:
Vera Vuksanović je konceptualna umetnica zbog koje su neonske instalacije i light box-evi jedni od najtraženijih aksesoara u domovima, kafićima i klubovima u Beogradu. Nedavno je održala izložbu u galeriji “Štab” koja je dobila jako pozitivne kritike i odličan odziv ljudi iz sveta umetnosti. Vanja Pantin je poznata beogradska stilistkinja i bivša modna urednica. Nedavno je radila na projektima kao što su X Factor i Evrovizija ali su moda, editorijali i kampanje njena primarna sfera interesovanja.

Save