FashionMag42 predstavlja modnog dizajnera iz Zagreba – Marka Burića

FM42: Kako ste uplovili u dizajnerske vode?
MB: Još iz vremena srednje škole osjetio sam da kreacija samo izvire iz mene kadgod bih vidio neke zanimljive materijale ili dobio inspiraciju u prirodi ili u svijetu oko sebe. Logičan se put time sam ukazao. Tkanine, krojevi, estetika već su 15-ak godina u mom, kako profesionalnom tako i osobnom fokusu. Nakon završene Srednje škole za modu i dizajn došao je studij na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a uz to dodano znanje put neminovno me odveo u svijet mode

FM42: Otkud crpite inspiraciju za vaše kolekcije?
MB: Nadahnuće za svoj rad pronalazim u ljudima, prirodi i svijetu oko sebe. Inspiracija je spontana te ovisi i o trenutku, raspoloženju i slučajnim susretima. Doživljeno iskustvo tada se susretne s različitim bojama i pogodnim tekstilnim materijalima. I kreacija nastaje…

FM42: Koji su vam materijali najbolji za izradu kolekcije?
MB: Za izradu odjevnih komada preferiram prirodne jednobojne tkanine. Krojenjem tkanina različitih boja i geometrijskih oblika pokušavam postići efektnu i upečatljivu odjevnu kreaciju. Spajanjem nespojivih tkanina marburi kreacije suvereno kontriraju uniformiranosti urbanog modnog trenutka.

FM42: Ispričajte nam ukratko kako je došlo do ideje za snimanje editorijala „Modna priča“.
MB: Neke kreacije su već bile gotove i prije nego je pronađen prostor. Tražio sam prostor koji će bit živopisan, neobičan, zanimljiv i inspirirajući za sve sudionike u radu editorijala. Hotel Priča je minijaturno bajkovito mjesto i bio je jasan odabir. Svojim bajkovitim i čudesnim ambijentom fotografijama je dao jedinstveni pečat. No tu nije kraj započete Modne priče, jer se epizoda odvažnih odjevnih komada nastavlja u periodu koji predstoji.

FM42: Kakvu poruku šalje brand Marburi i kojem je tipu ženama namenjen?
MB: Marburi dizajn, namijenjen je samopouzdanim ženama koje preferiraju razigrani kolorit i odvažnost. Marburi je brend koji bojama slavi žensku ljepotu. Marburi dizajn namijenjen je neopterećenoj, razigranoj, samopouzdanoj i odvažnoj ženi.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.