FashionMag42 predstavlja mladog i talentovanog umetnika – Pavla Kukića

Jedan od umetnika mladje generacije, Pavle Kukić imao je priliku da se oproba i kao asistent scenografije u nekoliko domaćih filmova. Kako se našao u svetu mode i fotografije, otkriva za naš portal FashionMag42.

FM42: Pavle, kako ste postali deo modnog sveta?
Sasvim nenadano, postao sam deo modnog sveta, zahvaljujući mojoj sestri koja me je nagovorila da odem na Click-ov kasting. Iako nisam smatrao da imam izgled manekena, nakon par revija i editorijala, uverio sam se u suprotno. To me je naučilo da na sebe gledam objektivno i budem otvoreniji prema savetima drugih, jer da bi došli do nečeg konstruktivnog treba sagledati svet i iz tudje perspektive.

FM42: Imali ste priliku da radite revije i kampanje za poznate brendove i dizajnere. Šta vam je to iskustvo donelo?
Zahvaljujući revijama, stekao sam samopouzdanje i pronašao svoj stil oblačenja. Stekao sam sam dosta poznanstva sa osobama iz modne industrije, posebno sa dizajnerima i makeup artistima. Sobzirom da se bavim i slikarstvom, imali smo dosta zajedničkih tema za razgovor.

FM42: Pored manekenstva, počeli ste da se bavite i fotografijom. Kada ste shvatili da želite time da se bavite?
Ljubav prema fotografiji se pojavila u ranom detinjstvu, gde sam još kao dete, istraživao fotoaparate i svet kroz objektiv. Želja da se time ozbiljnije bavim javila se kada sam kupio svoj prvi fotoaparat.

FM42: Ko su osobe koje fotografišete?
Osobe koje fotografišem su uglavnom vezane za neke detalje iz mog života. Na svakoj od njih, pronalazim nešto, što u meni budi lepa osećanja.

FM42: Šta vam prolazi kroz glavu dok fotografišete?
Razmišljam o tome da li ću uspeti da zabeležim taj meni jedinstven trenutak ili će se zauvek izgubiti.

FM42: Da li je lakše fotografisati u zatvorenom ili na otvorenom prostoru?
PK:
Kada fotografišem na otvorenom prostoru i ako se prirodno svetlo i kompozicija savršeno nameste, onda je  vrlo lako uraditi fotografiju, jer u tom slučaju priroda radi za vas ono što vi radite sa veštačkim svetlom u zatvorenom prostoru. U suprotnom kada nemamo dobro svetlo, da bi se uhvatio dobar kadar, treba biti dosta spretan i dinamičan. U zatvorenom prostoru je mnogo lakše postići uslove za dobru fotografiju.

FM42: Kakvi su vam dalji planovi?
PK:
Trenutno sam fokusiran na fotografisanje osoba iz mog okruženja koje želim da predstavim na izložbi koja je u pripremi.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.