FM42: Andrija, znamo da se uspesno bavite muzikom i glumom. Koja od ove dve profesije vam više prija?
Kada bih znao odgovor na to pitanje, verovatno se više ne bih bavio jednom od te dve profesije. Za sada paralelno najbolje podupiru jedna drugu. neke uloge sam dobio zahvaljujući tome što sviram saksofon, kao na primer u predstavi  “Dokle” u ateljeu 212, i generalno muzičkom znanju  zaigrao sam u mjuziklima “Rebeka” i “Jadnici” u operi i pozorištu Madlenianum. Scenski nastup na svirkama je neizbežan, tako da tu primenjujem glumačka znanja iz scenskog pokreta, plesa i improvizacije.

FM42: Trenutno je aktuelna predstava ” Upoznaj mog tatu”. Kako ste se pripremali za ulogu?
U predstavi “Upoznaj mog tatu” glumim Grega, mladog momka koji se zaljubljuje u Džini, koju glumi koleginica Nina Janković, i koji će učiniti sve da pridobije njenu pažnju i da sazna svaki detalj koji ga kopka iz njenog života. Uputiće se u avanturu upoznavanja njenih roditelja bez njenog odobrenja. Šta će se tamo dogoditi, najbolje je da gledaoci sami vide. Cela ideja o stvaranju ove predstave, i upuštanja u produkciju, potekla je od želje da glumim Grega i da igram u ovom komadu. Shvatio sam da je najbolje da stvar uzmem u svoje ruke. Rediteljka Staša Koprivica me je navodila na stvaranje drugačijeg Grega od onog kako sam ga zamišljao i otkrila mi je neke nove osobine ovog lika koje prvobitno nisam primećivao. Tako je Gregori Pointer ispao ovakav kakvog ga glumim sada.

FM42: Šta vam više prija rad u pozorištu ili na filmu?
Isto kao što ne mogu da odvojim glumu i muziku, tako u okviru glume ne mogu da odvojim pozorište i film. Meni je potrebno i jedno i drugo. U pozorištu volim taj osećaj kada polne predstava i nema zaustavljanja do kraja, a u filmu  sam spreman da neke stvari ponovim bezbroj puta dok ih ne dovedem do savršenstva. Dešavalo mi se da “Šešir profesora Koste Vujića”, ili filmove Panama i Vozar uvek naidjem na momente kada pomislim da sam nešto mogao drugačije da uradi, ali tu ispravke nema. Dok u pozorištu uvek postoji sledeće igranje i svako je neponovljivo.

FM42: Kakvu ulogu priželjkujete?
Godinu dana pre nego što sam dobio ulogu Jaše Prodanovića, poželeo sam da glumim neku istorijsku ličnost, i želja mi se ispunila. Sada već neko vreme želim da glumim nekog super heroja ili u seriji poput “Shameless” koju trenutno gledam. Mada i dalje imam pik na zanimljive istorijske ličnosti, možda se tu otvori nešto novo i zanimljivo.

FM42: Kada je u pitanju bend Makao, kakvi su vam planovi u vezi nastupa?
Zimska klubska sezona se polako privodi kraju i prave se planovi za leto. U planu su opet nastupi u Crnoj Gori, ali moguće je da ćemo kao i prošle godine ići do Sarajeva, gde smo svirali na zatvaranju Sarajevo Film Festivala. Do leta ćemo svirati u već dobro poznatom BITEF ART CAFE-u, gde MAKAO nastupa preko destet godina, kao i na scenama klubova u Zrenjaninu, Požarevcu, Mladenovcu, Čačku i drugim gradovima Srbije, a često nas zovu i u Beč, Trst i Opatiju.

7. marta je sledeće izvodjenje predstave ” Upoznaj mog tatu”  u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu.

[Best_Wordpress_Gallery id=”109″ gal_title=”Andrija Danicic”]